Már csak a Fradin múlik, hogy lesz-e magyar párharc a BL-ben

Nem volt kérdés: a Győr idegenben, a párharc első mérkőzésén eldöntötte a továbbjutást, 37-20-ra győzött a Bietigheim ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Magyar Nemzet
2021. 03. 07. 15:30
null
Eduarda Amorim utoljára játszhat a BL-trófeáért a Győr színeiben Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eredeti lebonyolítás szerint a női kézilabda Bajnokok Ligájában a B-csoport győzteseként, a Győri Audi ETO-nak a nyolcaddöntőben nem kellett volna pályára lépnie, de a középdöntő utolsó fordulója előtt az Európai Kézilabda-szövetség úgy döntött, hogy a járvány okozta kálvária, a mérkőzések törlése és elhalasztása miatt egyik csapat sem búcsúzik a csoportkör után. Azaz mindenkinek játszania kell az egyenes kieséses szakasz első állomásán, a nyolcaddöntőben.

Silje Solberg szenzációsan védett
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

A Győr sem kapott felmentést, de a párosítás ismeretében sejthető volt, hogy már az odavágón el fogja dönteni a másik csoport nyolcadik helyezettje, a német Bietigheim elleni párharcot. A német csapat nem is tudott komoly ellenállást kifejteni a sérülése után visszatérő Eduarda Amorimot újra bevető Győr ellen. Kicsit az volt az ember érzése, mint ha egy ifjúsági csapat játszott volna egy felnőttel: nyolcadik percben, 0-4-nél szerezte az első gólját a Biteigheim, majd bő negyedóra múltán már tíz volt a különbség. Közel ötvenszázalékos hatékonysággal védett a kapuban Silje Solberg, támadásban pontos, védekezésben szigorú és fegyelmezett volt az ETO. Danyi Gábor csak azért kért időt, hogy a magabiztos vezetés tudatában se felejtsen el koncentrálni a csapata. A 18-8-as félidei eredmény azt sugallja, hogy hatott az edző intelme.

A folytatásra kicserélte a szélsőit az ETO: Faluvégi Dorottya helyett Lukács Viktória állt be a jobb szélre, Fodor Csenge Görbicz Anitát váltotta a bal oldalon. A meccs és a továbbjutás is eldőlt, kedvére kísérletezgethetett a Győr, támadásban maradt bent a három középső ember, Estelle Nze Minko, Stine Oftedal és Veronica Kristiansen. Azt csinált az ETO, amit csak akart, minden mezőnyjátékosa gólt szerzett. Végül 37-20-ra győzött. A továbbjutás eldőlt, a jövő heti visszavágónak nincs különösebb jelentősége.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés: Bietigheim–Győri Audi ETO 20-37 (8-18)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.