Maradona fia elvenné Messitől a tízes mezt a Barcelonában

Bár ma este a Barcelona a Ferencváros ellen lép pályára a Bajnokok Ligája csoportkörében, de a spanyol sajtó mással van elfoglalva. Megszólalt az egy hete elhunyt Diego Maradona fia, aki szerint a katalán sztárcsapatnak az apja iránti tiszteletből vissza kellene vonultatnia a tízes mezt, amelyet Lionel Messi visel 2008 óta.

Magyar Nemzet
2020. 12. 02. 15:45
MESSI, Lionel
Barcelona, 2019. prilis 7. Lionel Messi, az FC Barcelona csatra, miutn megszerezte csapata msodik gljt az Atltico Madrid ellen a spanyol els osztly labdarg-bajnoksg 2019. prilis 6-i mrkzsn a barcelonai Camp Nou Stadionban. MTI/EPA/EFE/Alejandro Garca Fotó: Alejandro García Forrás: MTI/EPA/EFE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik legismertebb spanyol sportlap, a barcelonai El Mundo Deportivo alig foglalkozik azzal, hogy a katalán sztárcsapat ma a Ferencváros ellen lép pályára a BL-ben. Ellenben szóba kerül a Budapestre el nem utazott Sergi Roberto pozitív koronavírus-tesztje, a hétvégi, Cádiz elleni bajnoki, és a legforróbb témaként az, hogy Diego Maradona fia szerint a Barcelonának vissza kellene vonultatnia a tízes mezszámot , amelyet visel.

Az egy hete elhunyt Maradona életében öt gyermekét ismerte el, közülük az egyik Diego Armando Maradona Sinagra, aki 1986-ban, Nápolyban született az argentin legenda pályafutásának legszebb évében, amikor világbajnoki címet ünnepelt. A fiú az utóbbi években szoros kapcsolatot ápolt az apjával, és most egy interjúban arról beszélt, hogy szerinte az összes klubnak vissza kellene vonultatnia a Maradona által viselt tízes mezt, amelyben megfordult a karrierje alatt. – Természetesen a Barcelonának is, efelől kétségem sincsen – erősítette meg az apja nevét viselő fiú.

Maradona 1982 és 1984 között futballozott a Barcelonában, amely az első európai klubja volt, miután elhagyta Argentínát és a Boca Juniorst. Nem a katalán csapat volt karrierje legsikeresebb állomása, klubszinten később a Napolinál vált félistenné. A felvetés miatt viszont meg kellene fosztani a tízes meztől a Barcelonánál Lionel Messit, aki az együttes történetének legeredményesebb labdarúgója, élő legendája. Messi 2008-ban, Ronaldinho távozása után örökölte meg az ikonikus számot, és tulajdonképpen attól kezdve lett világsztár – korábban egyébként tizenkilencesben játszott.

Messi az elmúlt hétvégén, az Osasuna ellen lőtt gólja után megemlékezett Maradonáról, méghozzá azzal, hogy a meze alá a nagy előd Newell’s Old Boysban viselt dresszét húzta, amelyet a találata után meg is mutatott. Nem véletlenül ezt választotta Messi, hiszen neki a Newell’s volt az első klubja, és 1993. október 7-én kisfiúként a lelátón ült, amikor Maradona góllal debütált a csapatban. – Nagyon sokat jelentett Leo gólöröme, meg is könnyeztem, amikor láttam. Nagyon érzelmes napokon vagyunk túl – fogalmazott Maradona fia, akinek az ötlete tehát láthatólag nem Messi ellen irányul, csak az apjának szeretne emléket állítani.

Volt, aki nála is tovább ment. A Marseille portugál edzője, André Villas-Boas szerint az egész világon vissza kellene vonultatni a tízes mezt Maradona halála miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.