Szétrúgta Marco Reus lábát Dárdai Pál cseh középpályása

Kapusa hibája miatt viszonylag sima vereséget szenvedett Dortmundban Dárdai Pál csapata a Bundesliga 25. fordulójában. A Hertha sokáig szívósan ellenállt a hazaiaknak, Erling Håland sem tudott bajt okozni a berlini kapu előtt, ám egy távoli lövés, amely védhető lett volna, átírta a forgatókönyvet. Válaszként gól helyett csak piros lapot tudott felmutatni a Hertha, a dolgot pedig Marco Reus bánta, akit le is kellett cserélni.

Magyar Nemzet
2021. 03. 13. 20:43
Bundesliga - Borussia Dortmund v Bayern Munich
Marco Reus főszerepet játszott a Bayern elleni slágermérkőzésen Fotó: Wolfgang Rattay Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Megpróbáljuk csapatmunkával megállítani Hålandot. A védelem közös feladata lesz a semlegesítése – fogalmazott a mérkőzés előtt a Hertha edzője, s arra mindenképpen büszke lehet, hogy a terve bevált, a kiváló formának örvendő norvég csatárt, aki márciusban már a Bayern München és a Sevilla ellen is duplázott, sikerült féken tartaniuk a berlinieknek.

Håland megállítása azonban nem volt egyenlő a Dortmund megállításával. Bár az első félidőben csak kis mezőnyfölényt tudott kialakítani a hazai csapat és a Hertha jól állta sarat, a második játékrész elején egy kapushiba miatt előnybe került a Dortmund. Az 54. percben Julian Brandt szánta el magát lövésre távolról, Rune Jarstein pedig szinte mozdulatlanul nézte, ahogy az egyébként védhetőnek tűnő labda a kapuban kötött ki.

A norvég kapus később Emre Can közeli fejesénél félig-meddig javította hibáját, hiszen bravúrral tartotta meccsben a Herthát. Azonban Dárdai csapatának támadójátéka nem volt átütő, a Dortmund 1-0-s előnynél is nyugodtan futballozhatott. Nem berlini helyzetek ráncolták a hazai együttes tagjainak homlokát, hanem egy csúnya belépő: a 80. percben Darida kapott egyből piros lapot, miután becsúszva telibe kapta Marco Reus Achillesét. A sérülések miatt rendkívül peches német támadót le is kellett cserélni, a 16 éves Moukoko érkezett a helyére.

Az ifjú támadó hamar helyzetbe került, a 89. percben azonban keresztbe lőtte a labdát a kapu előtt, a túloldalon pedig Reina becsúszva a kapufát találta el. Moukoko a következő helyzetét már gólra váltotta, a 92. percben talált be, s végleg eldöntötte a meccset. 2-0-s győzelmével a Dortmund a vasárnap pályára lépő Leverkusent megelőzve az ötödik helyre lépett előre a tabellán, vereségével a Hertha maradt a 15., ám a Mainz, amely Szalai Ádámmal a soraiban győzelmet aratott délután, beérte pontszámban Dárdaiékat – az edző fiát is beleértve, Dárdai Márton végigjátszotta a Dortmund elleni találkozót.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.