Marco Rossi feltette a kezét, szerinte hibázott a cseréknél

A magyar válogatott először lépett pályára a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon, és 3-0-ra kikapott Portugáliától. A mérkőzés után a játékosok és Marco Rossi szövetségi kapitány is csalódottan nyilatkozott, utóbbi ráadásul beismerte, hogy nem jöttek be a cseréi, és az ő hibája is a vereség.

2021. 06. 15. 21:09
ROSSI, Marco
Budapest, 2021. június 15. Marco Rossi magyar szövetségi kapitány (k) a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának elsõ fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkõzésen a Puskás Arénában 2021. június 15-én. MTI/EPA/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott a 84. percben még 0-0-ra állt Portugália ellen, végül 3-0-ra kikapott a Puskás Arénában az első meccsén az Európa-bajnokságon. A közönség a vereség ellenére megtapsolta a játékosokat, majd szokás szerint közösen elénekelték a Himnuszt. Ez adhat erőt a folytatásra, Szalai Attiláék ugyanis lógó orral érkeztek az UEFA kamerája elé.

– Fantasztikusak voltak a szurkolóink, hihetetlen hangulatot varázsoltak a stadionba, csodás érzés volt újra előttük futballozni – mondta a védő. – Az eredményt viszont nagyon sajnálom, apró dolgokon múlott a végén, hogy nem szereztünk három pontot, és kikaptunk. Nagyon jól védekeztünk, jól dolgoztunk, és nagyon bosszantó, hogy a vége így alakult. Csúsztunk-másztunk, a szerencsétlen találat után nem törtünk meg, mégis kaptunk még két gólt. Csalódott vagyok, de menni kell tovább, holnap regenerálódunk, majd készülünk a világbajnok franciák ellen.

 

A vereség után is megtapsolták a szurkolók a magyar válogatott játékosait
Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Sallai Rolandot is megállították, aki érthetően szintén csalódottan nyilatkozott:

– Az első félidőben csak védekeztünk, de szünetben megbeszéltük, ez így nem lesz jó, gólt szerettünk volna szerezni. Lettek is helyzeteink, sajnos azok kimaradtak. Nagyon kár az utolsó tíz percért. Szerencsétlennek éreztem magunkat, de nem szabad túlságosan sokat keseregnünk, készülünk a következő meccsre.

A két szövetségi kapitány közül először Fernando Santos értékelte a mérkőzést: – A futballban azt szokták mondani, hogy ölsz vagy téged ölnek meg. Most nekünk sikerült megnyerni a meccset. A magyarok védői magasak, erősek a levegőben, ezért alacsony beadásokkal akartunk operálni, de ez nem mindig jött össze. Amikor az ellenfél ennyire szorosan védekezik, akkor tanácstalanokká válhatunk, ezért íveltük a labdát sokszor Ronaldóra, de rá nagyon figyeltek. Az első félidőben jól játszottunk, de utána is végig irányítottuk a meccset. Ennek ellenére a második játékrészben észleltem némi idegességet, sok labdát veszítettünk, adtunk néhány lehetőséget a magyaroknak, de végül megtaláltuk az utat a kapuba. Ezután az ellenfél kinyílt, ami megkönnyítette a dolgunkat. A cseréknél úgy éreztem, gyorsabban kell a kapu elé kerülnünk, és ez bevált, különösen Rafa Silva beállása számított sokat. A hangulat elképesztő volt, és hallottam a portugál szurkolók hangját is, köszönjük, hogy itt voltak, és segítettek.

 

Fernando Santos a jó cseréknek is tulajdonítja a győzelmet
Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Ezután következett aki nagyon önkritikusan beszélt: – Csalódott vagyok, az utolsó tíz percért nagyon kár. Szerencsétlen gólt kaptunk, de utána nem szabad így összeomlani. Talán az én hibám is volt, mert a jelek szerint nem minden cserém működött jól. Sallait és Kleinheislert is fáradtnak láttam, azért hoztam le őket, de ez nem úgy sült el, ahogy szerettem volna, fel is teszem a kezemet. Beismerem, hibáztam. A csalódottságom oka az eredmény, mert a hajráig szervezetten, jól futballoztunk, az első gólig remek munkát végeztünk. Az alapján, amit ma láttunk, nem volt három gól különbség a két csapat között. Ennél többet nem kérhettem a játékosoktól, mindent beleadtak. A második félidő egyes szakaszaiban talán jobbak is voltunk a portugáloknál. ma három helyzetből szerzett két gólt, talán a legkönnyebbet hagyta ki. Portugália azt nyújtotta, amire számítottunk. Most az a legfontosabb, hogy mentálisan és fizikálisan felfrissüljünk, és tiszta fejjel álljunk majd ki szombaton a franciák ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.