Háborognak a vízipólósok az Év sportolója szavazás után

Stílszerűen legyen mondva, jelentős hullámokat kavar a hazai Év sportolója szavazás itthon a vízilabdasportban. A hétfői M4 Sport – Az Év sportolója gálán a csapatok között férfi labdarúgó-válogatottunkat, az edzők között Marco Rossi szövetségi kapitányt koronázták meg, amit a pólóstársadalom több megszólalója méltánytalannak tart.

2021. 01. 12. 12:45
null
Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Év sportolója-szavazáson 412 sportújságíró szavazata döntött; az első helyért három, a másodikért kettő, a harmadikért egy pont járt. Az említett két kategóriában pedig a következő végeredmény született, íme az élcsoport:

Az év csapata (hagyományos csapatsportok):

1. férfi labdarúgó-válogatott 855 pont

2. a Ferencváros labdarúgócsapata 547

3. férfi vízilabda-válogatott 532

Az év edzője:

1. (férfi labdarúgó-válogatott) 829 pont

2. Szergej Rebrov (FTC, labdarúgás) 541

3. Märcz Tamás (férfi vízilabda-válogatott) 468

Mint ismert, labdarúgó-válogatottunk az Eb-pótselejtezőn a bolgárok és az izlandiak legyőzésével biztosította helyét a kontinenstornán, továbbá a Nemzetek Ligája B divíziójában az oroszok, a szerbek és a törökök előtt megnyerte a csoportját. Az FTC huszonöt év után bejutott a BL-csoportkörbe, ahol hat mérkőzésen egy pontot szerzett. Férfi vízilabda-válogatottunk pedig januárban a Duna Arénában Európa-bajnok lett, huszonegy év után. Három remek teljesítmény, nem volt egyszerű közöttük sorrendet felállítani.

Ahogy a szurkolók, úgy természetesen a sportújságírók sincsenek azonos véleményen, ez a szavazatokból pontosan leszűrhető. Egyikük, Serényi Péter továbbment, a Facebook-oldalán nyílt levélben állt ki Märcz Tamás mellett, tudatva, hogy nála a vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya az év edzője.

Írása megmozdította a pólóstársadalmat. Többek között négy olimpiai bajnok, Molnár Endre, Sudár Attila, Kenéz György és Fodor Rajmund is jelezte, hogy egyetért vele.

„Ki kellett volna vonulni. Mindennek van határa” – fejezte ki felháborodását az 1976-os montreali olimpián aranyérmes Kenéz György, arról az apróságról elfeledkezve, hogy a gála idén közönség nélkül zajlott a Nemzeti Színházban, s még a díjazottak nagyobb része, így Marco Rossi sem volt jelen.

„Akiben kétség lenne, nézze végig a budapesti Eb meccseit újra” – írta ki Märczre „szavazva” Fodor Rajmund, Sudár Attila pedig leszögezte: „Tavaly a legrangosabb eseményt nyerték a vízilabdások.”

Nem ért egyet a szavazás végeredményével Martin György sem, aki a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke volt 1998 és 2013 között, az Európa-bajnok Wiesner Tamás, de a pólósok mellett állt ki Vermes Albán olimpiai ezüstérmes úszó és Zala György olimpiai bronzérmes kenus is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.