Még jó, hogy ennyit igazolt a Chelsea – az újak fele nem játszhat

Frank Lampard, az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő „Kékek” mestere a Premier League indulása előtt számolt be a friss igazolások állapotáról.

Magyar Nemzet
Forrás: Sky Sports, BBC2020. 09. 10. 20:05
Leicester City vs Brighton and Hove Albion
Ben Chilwell már július eleje óta nem lépett pályára Fotó: EPA/Michael Regan/NMC/Pool
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem szolgált jó hírekkel a rajongóknak a Chelsea trénere: az elmúlt időszakban megszerzett hat futballista közül három nem játszhat hétfő este a Brighton otthonában. Az Ajaxtól megvásárolt Hakim Ziyechnek éppen a Brighton ellen augusztus végén lejátszott barátságos találkozón sérült meg a térde, és hetekig nem lesz bevethető. Közel áll viszont a visszatéréshez Ben Chilwell, aki az előző, még leicesteres idénye utolsó mérkőzéseit is kihagyta saroksérülése okán. Thiago Silvának pedig csupán annyi a „bűne”, hogy a PSG-től való megérkezése után még nem edzett együtt a kerettel.

Ben Chilwell már július eleje óta nem lépett pályára
Fotó: EPA/Michael Regan/NMC/Pool

A londoni klub nagyjából kétszázmillió fontot költött a jelenleg is tartó átigazolási időszakban. A fent említett trión kívül megvette a Lipcsétől a sokak által áhított Timo Wernert, továbbá Kai Havertzet a Bayer Leverkusentől, és ingyen érkezett a csapathoz a Nice védője, Malang Sarr.

Sajtóértesülések szerint a Chelsea még most sem áll le, a világ legdrágább kapusa, Kepa Arrizabalaga helyére Edouard Mendyt hozná el a Stade Rennais-tól.

Nem véletlen ez a nagy költekezés, hiszen az új idényben már trófeákat várnak Lampardtól, aki az első évében két kupadöntőt veszített el a csapatával, a bajnokságban pedig a Bajnokok Ligáját érő negyedik helyen végzett.

Jürgen Klopp megmondta

A Liverpool trénerének mindenről van véleménye, természetesen a Chelsea átigazolási politikájáról is. A BBC-nek nyilatkozva kifejtette, hogy egyes csapatoknak még ezekben a bizonytalan időkben sem számít, hogy mennyit költenek, mert oligarchák a tulajdonosaik. – A Liverpool egy másfajta klub, és így jutottunk el a Bajnokok Ligája döntőjébe, majd nyertük meg a trófeát a rá következő idényben, és így lettünk a Premier League bajnokai. Ez nem fog megváltozni az egyik napról a másikra, nem leszünk olyanok, mint a Chelsea – mondta a német sikeredző.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.