Mégsem látogat idén Vietnámba a száguldó cirkusz

A szervezők és a hatóságok sokáig bíztak benne, hogy lesz az idén Vietnámi Nagydíj, de immár véglegessé vált, hogy novemberben sem rendezik meg a futamot.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 10. 16. 16:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A délkelet-ázsiai országban eredetileg áprilisban került volna sor a versenyre utcai pályán Hanoiban, de a koronavírus-járvány miatt az őszi pótlás sem valósul meg. A Formula–1 idén márciusban nem tudott elrajtolni, az első versenyeket júliusban rendezték, és számos változtatással 17 futamot terveztek az eredeti 22 helyett. Az augusztusi módosított naptárban már nem szerepelt a vietnámi verseny, de a helyi szervezők pénteken hivatalosan is jelezték, hogy nem is tudnák lebonyolítani. Közleményükben úgy fogalmaztak, hogy nagyon fájdalmas, de szükségszerű döntést voltak kénytelenek meghozni, és az eddig értékesített jegyek árát visszatérítik.

A hanoi városi hatóságok még bíztak benne, hogy novemberben meg tudják rendezni az F1 történetének első vietnámi futamát, de Le Ngoc Chi, a nagydíjat szervező cég ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, hogy nem volt más választásuk, mint a törlés.

A hátralévő Forma–1-es versenyek:

október 23–25.: Portugál Nagydíj, Portimao

október 30–november 1.: Emilia Romagna Nagydíja, Imola

november 13–15.: Török Nagydíj, Isztambul

november 27–29.: Bahreini Nagydíj, Szahír

december 4–6.: Szahír Nagydíj, Szahír

december 11–13.: Abu-Dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.