Megvannak a Ferencváros lehetséges ellenfelei a BL-ben vagy El-ben

Az UEFA megtartotta a sorsolását a Bajnokok Ligája és az Európa-liga playoffjaira. Ezzel kiderült, hogy a Ferencváros melyik párharc győztesével, illetve vesztesével mérkőzhet meg, ha a BL-selejtezők harmadik fordulójában túljut a Slavia Prahán, vagy ha nem. Ugyanígy tudjuk már azt is, hogy az Újpest milyen ellenfélre számíthat, ha kiejti az El-ből a svájci Basel együttesét.

Magyar Nemzet
2021. 08. 02. 14:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A CFR és a Young Boys párharcának győztesével találkozhat a Ferencváros a Bajnokok Ligája playoff körében, amennyiben a selejtező 3. fordulójában meg tudja nyerni a cseh Slavia Praha elleni párharcát. Az már a sorsolás előtt biztos volt, hogy vagy a dán Bröndby, vagy a romániai CFR Cluj és a svájci Young Boys, a szerb Crvena zvezda és a moldovai Sheriff Tiraspol, vagy a svéd Malmö és a skót Rangers párharcának győztese juthat majd ellenfélül a Ferencvárosnak. Ehhez a selejtező 3. fordulójában a Slavia Prahát kell előbb legyűrni.

A Ferencváros párharca negyedikként került elő a gömbök közül, közvetlenül a CFR és a Young Boys párharca után, ezzel eldőlt, hogy a zöld-fehérek továbbjutás esetén a romániai–svájci párharc győztesével találkozhatnak. A játéknapok augusztus 17. és 18., valamint 24. és 25. Minden párharcban két mérkőzésen dől el a továbbjutás.

 

 

Ha mégsem sikerülne a Ferencvárosnak túljutnia a Slavia Prahán, akkor az Európa-liga csoportköréért léphet pályára. Az UEFA erre a lehetőségre is sorsolt, és eldőlt, hogy ebben az esetben a magyar bajnok a Dinamo Zagreb–Legia Warszawa párharc vesztesével mérkőzhet meg az Európa-liga főtáblájáért. Itt, az El playoffjában a játéknapok augusztus 19-én és 26-án lesznek.

Az Újpestre a szerb Csukaricski vagy a svéd Hammarby várhatna az Európa-konferencialiga playoff körében, ha bravúrt érne el a Basel ellen

Az UEFA közleménye (és az eddigi tapasztalatok) szerint a BL-, az El- és az Ekl-selejtezőben sem lehetnek jelen a stadionokban vendég szurkolók. A döntést a csoportkörök megkezdése előtt felülvizsgálja majd az európai szövetség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.