Erre a mélyütésre senki sem számított a Mercedesnél + videó

Két hét múlva a Bahreini Nagydíjjal kezdődik a Formula–1-es vb, de a szahíri pályán már pénteken felbőgtek a motorok, és ez így lesz az egész hétvégén a csapatok kollektív tesztjén.

Magyar Nemzet
2021. 03. 12. 21:20
null
Mercedes Fotó: Twitter/Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utolsóként a Haas autójáról hullt le a lepel – persze a VF–21-es festését már megismertük; a fehér, kék, piros színkombinációban az orosz zászló köszön vissza. Mindennek az a magyarázata, hogy az istálló orosz újoncának, Nyikita Mazepinnek az édesapja, a milliárdos Dmitrij Mazepin az új főszponzor Uralkali vegyipari vállalat többségi tulajdonosa. Tegnap azért a csapat másik újoncára nagyobb figyelem vetült, mégiscsak a Schumacher név tért vissza az autósport elitkategóriájába: a hétszeres világbajnok Michael fia, a 21 éves Mick hivatalosan is debütált. Nos, az első napon délelőtt váltógondok miatt csak tizenöt kört tett meg, emiatt kissé csalódott volt.

Szó szerint lehullt a lepel a Haasról, Mick Schumacher 47-es rajtszámú autójáról:

A Haasnál a műszaki probléma nem volt különösebb meglepetés, nem úgy, mint a megbízhatóságáról ismert és az elmúlt hét konstruktőri vb-címet besöpört Mercedes blamája. A W12-es váltója rögtön a pályára hajtás után rakoncátlankodott, s Valtteri Bottas hosszas szerelőmunka után a négyórás délelőtti programnak csak a végén tudott hat értékelhető kört teljesíteni. Toto Wolff csapatfőnök fogta a fejét és bevallotta, nem hitte volna, hogy így járnak. Nem indult jól a teszt a tavaly, története egyik leggyengébb szezonját produkáló Ferrarinak sem, Charles Leclerc a déli zárás felé közeledve motorprobléma miatt kénytelen volt félreállni.

Mutatós az idei Mercedes, de még vannak problémák vele
Fotó: Twitter/Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team

A Ferraritól kiebrudalt Sebastian Vettel bemutatkozott az Aston Martinban, és leginkább a rózsaszínű sisakjával keltett feltűnést. A tavaly még Racing Point néven szereplő csapat autója rózsaszín volt, az akkori névadó szponzor osztrák BWT víztechnológiai vállalatot megjelenítve, amely most külön megállapodást kötött Vettellel. A tavalyi gyenge szezonja dacára a német pilóta a négy vb-címével mégiscsak jó reklámhordozó.

Délelőtt amúgy az idén már McLarenben ülő Daniel Ricciardo jegyezte a legjobb köridőt, amit délután túlszárnyalt, és ő tette meg a legtöbb kört is, 138-at. A Red Bull hollandja a meleg, szeles időben 1:30,674 perces idővel ért körbe a bahreini versenypályán, melyen többször is homokfúvás nehezítette a pilóták dolgát.

 

Verstappen mögött a McLarent kormányzó Lando Norris lett a második, az Alpine francia pilótája, Esteban Ocon pedig a harmadik.

A francia csapat – amely tavaly még a Renault volt az F1-ben – kétszeres világbajnok spanyol pilótája, a száguldó cirkuszba két év kihagyás után visszatérő Fernando Alonso szombaton tesztel. Mint ismert, egy hónappal ezelőtt Svájcban kerékpárosedzése közben elgázolták, állkapocstörést szenvedett. Alonso most elárulta, hogy a felső állkapcsába két titánlemezt ültettek be, és ezeket csak a szezon végén távolítják el. A pilóta elmondása szerint ezek a lemezek nem befolyásolják a versenyzését, és már rendbe jött.

Visszakanyarodva a pénteken autóba ült pilótákhoz, a Mercedesszel a hétszeres világbajnok is szenvedett – csak a tizedik időt jegyezte –, ám ne gondoljuk, hogy ez majd a világbajnokságon is így lesz.

Az első nap eredménylistája:

Itt pedig a „nap előzése”, a homokviharban Max Verstappen elmegy Lewis Hamilton mellett:

Frissítés!!!

A Mercedesben Lewis Hamilton szombaton délelőtt is megjárta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.