Messiék ellen több kell, akadozó játékkal nyert a Fradi

Győzelemmel, de akadozó játékkal hangolt a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-találkozóra a Ferencváros, amely 2-0-ra gyűrte le a Kisvárdát idegenben az NB I hetedik fordulójának péntek esti nyitómeccsén.

2020. 10. 16. 22:06
null
Kisv‡rda 20201016 Labdarśg‡s NB1 Kisv‡rda FTC Ferencv‡ros Fot— Nemzeti Sport çrvai K‡roly Fotó: çrvai K‡roly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sötétedés után olyan a Várkert Stadion világítóberendezése, mint a csillag az égen, amelyik elvezette a bibliai napkeleti bölcseket Betlehembe. Csak követni kell a fényt, és könnyen odatalál az ember. Legalábbis ezt gondoltuk, amikor Budapestről érkezve elhagytuk a Kisvárda-táblát, de azzal nem számoltunk, hogy szinte minden úton lezárásokba botlunk.

– Nem maguk az elsők – válaszolta az egyik úttorlasz mellett a rendőr, akitől útbaigazítást kértünk. A szokásosnál is nagyobb volt a készültség Kisvárdán a Ferencváros vendégjátéka előtt, ami érthető volt, hiszen a zöld-fehérek kedden már a Barcelona ellen lépnek pályára a Nou Campban, és a szabolcsi kisvárosban tartották a főpróbát az első Bajnokok Ligája-csoportmeccs előtt. Mindenki látni akarta a Fradit, így érkeztek szurkolók szerte a környékről, újságírók Budapestről, rendőrök pedig Miskolcról, hogy vigyázzák a telt házas, 3122 néző előtt megkezdett meccset.

A rendet Szergej Rebrov is szereti. – Továbbra is komolyan kell vennünk a bajnoki mérkőzéseket – szögezte le a Ferencváros ukrán edzője a meccs előtt, aki ennek szellemében nem küldött pályára annyira tartalékos csapatot Kisvárdán, mint azt sokan hitték. Például a kapuban kezdett, aki két nappal korábban még Moszkvában lépett pályára a válogatottban az Oroszország elleni 0-0-n, így a nyáron igazolt Bogdán Ádámnak 33 évesen tovább kell várnia az NB I-es debütálásra. Lényegében csak Frimpong és Škvarka került be a Fradiba azok közül, akik addig kisebb szerepet kaptak az idényben.

Így állt fel Rebrov csapata: Dibusz – Lovrencsics, Kovačević, Frimpong, Heister – Haratin, Laïdouni, Škvarka – Isael, Boli, Tokmac. A Kisvárdából Gosztonyi és Kravcsenko hiányzott sérülés miatt, Supka Attila a következő kezdőt állította össze: Dombó – Melnik, Ene, Rubus, Hej – Navrátil, Lucas – Szimovics, Bumba, Sassá – Viana.

Nagy Fradi-helyzettel indult a találkozó. A negyedik percben Heister bal oldali beadása a középen üresen maradt Bolit találta meg, aki kapura fejelt, de Rubus a gólvonalról kivágta a labdát. Nem sokkal később a túloldalon Dibusznak kellett kiütnie egy veszélyes kisvárdai lövést, amivel a hazaiak megmutatták a harci kedvüket. Az első félidőben egyenrangú ellenfele volt a Kisvárda a Ferencvárosnak, amely sok hibával játszott. Fásultnak tűntek a zöld-fehérek, a 25. percben például Viana az ötösön Dibusz passzába belelépve kis híján vezetést szerzett Supka csapatának.

Szünet után a semmiből szerezte meg a vezetést a Ferencváros Isael góljával a 66. percben. Az előny Rebrovot dicsérte, aki egy perccel korábban küldte pályára Ćivićet, akinek a beadását váltotta gólra a brazil támadó. Néhány perccel később egynlíthetett volna a Kisvárda, de Sassá öt méterről Dibuszba fejelte a labdát ziccerben. A végén kinyíltak a hazaiak, és Karaszjuk öngóljával kétgólos lett a Fradi győzelme, de csak ennek örülhetett Kisvárdán a fővárosi csapat, amelynek a játéka Blažič, Somália és Uzuni pihentetésével igencsak akadozott.

NB I, 7. forduló:

Kisvárda–Ferencváros 0-2.

Szombat:

Budafok–Diósgyőr 14.45

Újpest–Mezőkövesd 17.00

Puskás Akadémia–MTK 19.30

Vasárnap:

Paks–Zalaegerszeg 14.30

Honvéd–Mol Fehérvár 17.00

Az összes mérkőzést közvetíti az M4 Sport.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.