Mindkét félidőt góllal kezdte, vezet a Real Madrid

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában a Real Madrid hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Celta Vigót, ezzel átmenetileg megelőzte a városi rivális Atlético Madridot a tabella élén.

Magyar Nemzet
2021. 01. 02. 23:04
null
Forrás: Twitter/Real Madrid
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Iago Aspas helyzetével kezdődött a mérkőzés, kísérlete után Courtois-n már túljutott a labda, de Nacho mentett. Az ellentámadásból viszont vezetést szerzett a Real Madrid: Marco Asensio beadását Lucas Vázquez fejelte a Celta kapujába.

A vezetés korai megszerzése után nem szögezte kapuhoz ellenfelét a Real, sőt, a Celta járatta többet a labdát. Igaz, helyzetből a vendégek sem dolgoztak ki sokat.

A második félidőben fordult a kocka, de csak a madridi szereposztásban: Vázquez készített Asensio elé, aki magabiztosan szerezte meg csapata második gólját a mérkőzésen.

Telt az idő, és egyre kevésbé volt benne a levegőben, hogy a Celta képes lesz a pontszerzésre a madridiak otthonában, ráadásul sztártámadójuk, Aspas meg is sérült. Benzema növelhette volna a hazai előnyt, de nagy helyzetben kapu mellé lőtt. A mérkőzés a hosszabbításban úgy zárult, ahogy kezdődött: Nacho nagy mentésével.

A Real Madrid 2-0-s sikerével egy ponttal az Atlético Madrid elé ugrott a tabellán, de három meccsel többet játszott, mint a városi rivális. A Villarreal a Levante legyőzésével fellépett a negyedik helyre, megelőzte a Sevillát, amely az egy pontnak is örülhetett a Betis elleni városi rangadón, ugyanis a zöld-fehérek francia támadója, Nabil Fekir büntetőt hibázott.

La Liga, 17. forduló

Szombati eredmények

Villarreal–Levante 2-1

Real Betis–Sevilla 1-1

Getafe–Valladolid 0-1

Real Madrid–Celta Vigo 1-0

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.