Molde-sztár: a Fradi ellen már a legmagasabb szinten vagyunk

A Bajnokok Ligája-selejtezőjének utolsó körében már videobíró (VAR) és gólvonal-technológia is segíti a játékvezetők munkáját. A Moldénál a Ferencváros elleni, ma esti meccsen debütál a rendszer, de a csapat sztárjának már van tapasztalata vele.

Magyar Nemzet
2020. 09. 23. 13:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagy kár, hogy nem használták a VAR-t – fakadt ki Liram Kastrati, a Dinamo Zagreb labdarúgója, miután a Ferencváros 2-1-re legyőzte a horvát bajnokot a BL-selejtező előző fordulójában. A horvátok azt sérelmezték, hogy egy góljukat les miatt nem érvényesítette a játékvezető.

Ehhez hasonló viták remélhetőleg nem lesznek a Molde–Ferencváros párharcban, amelynek az első meccsét ma 21 órakor rendezik Norvégiában. A BL-selejtezők rájátszásában már a VAR és a gólvonal-technológia is szerepet kap a mérkőzéseken.

– Ez is jól mutatja, hogy elérkeztünk a legmagasabb szintre – fogalmazott Magnus Wolff Eikrem, a Molde 17-szeres norvég válogatott középpályása, a csapat legértékesebb játékosa a Dagbladetnek. – Én korábban már hozzászoktam a technológiához, amikor az Egyesült Államokban játszottam, de a legtöbb embernek új lesz a dolog.

A Molde stadionjában a Ferencváros elleni meccs előtt telepítették a rendszert, Norvégiában korábban csak a Rosenborg használta a VAR-t, szintén a BL-selejtező rájátszásában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.