Nagy harcban az oroszokkal a kvótáért

Bár férfi-párbajtőrcsapatunk az utolsó olimpiai kvalifikációs verseny előtt továbbra is tokiói indulást érő helyen áll, a vancouveri világkupa után mégis nagyon nehéz helyzetbe került.

Fábik
2020. 02. 11. 10:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár férfi-párbajtőrcsapatunk az utolsó olimpiai kvalifikációs verseny előtt továbbra is tokiói indulást érő helyen áll, a hétfő hajnalban véget ért vancouveri világkupa után mégis nagyon nehéz helyzetbe került.

A kanadai via­dalon együttesünk (Andrásfi Tibor, Berta Dániel, Rédli András, Siklósi Gergely) a nyolc közé jutásért váratlanul 45-41-re kikapott az Egyesült Államoktól, és végül csak a tizedik helyen zárt. Legnagyobb riválisaink, az oroszok szerencsénkre nem jutottak be a négy közé, végül ötödikek lettek, így ha kevéssel is, de még mindig mögöttünk állnak a kvalifikációs rangsorban. Ez annak köszönhető, hogy az előző, heidenhemi világkupát csapatunk nyerte meg. Vancouverben a dél-koreaiak lettek az aranyérmesek, akik Németországban a 17. helyen végeztek; a fegyvernemben sokadszorra állt feje tetejére a világ.

Jelenleg a kvalifikációs rangsor első négy helyéről a franciák, az olaszok, a svájciak és az ukránok jutnának ki az olimpiára, a kontinenseknek járó helyek a magyar, a dél-koreai, az amerikai és az egyiptomi csapatot illetik meg. Ám az oroszok olyan közel vannak hozzánk, hogy a záró, Buenos ­Aires-i versenyen egyszerű a képlet: amelyik csapat előrébb végez, azé a kvóta. Feltéve, hogy az argentin fővárosban a dél-koreaiak nem villantak megint nagyot, mert ha a kvalifikációs rangsorban befurakodnak a legjobb négybe, akkor az onnan kiszoruló európai csapat kapja meg a kontinensünknek járó helyet, és még egy ázsiai ér révbe.

Együttesünk a szakadék szélén táncolva az athéni és a riói olimpia előtt is az utolsó versenyen harcolta ki a részvételt; most ugyanez a feladat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.