Nagy László: Nemcsak én szurkoltam a focistáknak, hanem ők is nekem

Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója játékos-pályafutása során több évet töltött Barcelonában. A korábbi klasszis kézilabdázó ebben az időszakban a futballcsapattal is közeli kapcsolatba került.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO2020. 10. 19. 14:05
Nagy Lszl; Bodrogi Ferenc
Nagy Lászlót vádolja a Szeged Fotó: Rosta Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A futballt mindig is követtem, a Barcát azelőtt is kedveltem, hogy a városba igazoltam. A futballisták közül volt, akivel szorosabb kapcsolatom is kialakult, például Carles Puyollal, Xavival vagy Gerard Piquével, ők – tősgyökeres katalánként – követték a többi szakosztály eseményeit is. A külföldi sztárokkal, Ronaldinhóval, Lionel Messivel, Eidur Gudjohnsennel és Samuel Eto'óval is találkoztam, sőt utóbbi kettő nagyon szerette a kézilabdát, a meccseinken is rendszeresen megfordultak.

eddig is figyelemmel kísérte a Ferencváros idénybeli menetelését, és optimistán látja a magyar futball helyzetét.

„Néztem a selejtezőket, és nagyon örülök neki, hogy huszonöt év után újra ott vannak a ferencvárosiak a BL-főtáblán. Ezzel párhuzamosan úgy látom, mintha a magyar foci is kezdene újjáéledni. Ha lesz rá lehetőségem, mindenképpen kimegyek majd valamelyik hazai meccsre, mert óriási élmény lesz. Nem mindennapi esemény, hogy a Barca és a Juve érkezik, bárcsak minden évben látnánk itthon ilyen szintű csapatokat, mert ez azt jelentené, hogy tartósan ott vagyunk a főtáblán!”

A kedd esti mérkőzésen egyértelműen a katalánok az esélyesek, de Nagy László nem tartja kizártnak, hogy a Ferencváros meglepetést okoz Barcelonában.

„Tény, hogy nem a Fradi az esélyes, de nem is esélytelen. Számtalan példa volt arra, hogy nem a papíron erősebb ellenfél győzött. Valóban, a Barca és a Juve erősebb, de ha a Fradi talál egy gólt, bármi lehet. És ne feledjük, hogy mindenki a nagyok ellen szeretne bizonyítani. Éreztem a saját bőrömön is, milyen az, ha a kis csapatok felszívják magukat. Ahogy férfi kézilabdában mindenki a Telekom Veszprémet akarja legyőzi, a labdarúgásban ugyanez a helyzet a Barcelonával és a Juventusszal.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.