Nagy László elmesélte, milyen rendezési hiányosságokat tapasztalt eddig a vb-n

Nem állt a feje tetejére a rendezés, de közel vagyunk hozzá, mondta az egyiptomi világbajnokság helyszínén tartózkodó Nagy László. A magyar válogatott csapatvezetője szerint tényleg elkeserítőek a körülmények, de nem siránkozni, hanem játszani érkezett a csapat a vb-re.

Magyar Nemzet
2021. 01. 14. 17:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar férfikézilabda-válogatott pénteken a Zöld-foki-szigetek ellen kezdi meg szereplését az egyiptomi világbajnokságon. A találkozó előtti napon az MKSZ alelnöke, Skype-on keresztül válaszolt az újságírók kérdéseire. Kiderült, a magyar válogatott is megtapasztalta a rendezésben azokat a hiányosságokat, melyekről más csapatok, például a norvég és a német már beszámoltak.

Sok mindent látott már Nagy László, de a gízai körülményekre még ő sem számított
Fotó: Kovács Anikó / MKSZ

– A konditerem konkrétan akkora, mint egy tíz négyzetméteres szoba, alkalmatlan arra, hogy ott nyolc csapat bármilyen jellegű munkát végezzen. Előzetesen azt az információt kaptuk az edzéshelyszínek látogatására, hogy negyven perc buszút, ehhez képest a norvégok két és fél órát utaztak oda, ugyanennyit vissza, miközben mindössze egy és negyed óra áll rendelkezésünkre. Úgyhogy teljesen forgalomfüggő ezeknek a helyszíneknek a látogatása. Függetlenül attól, hogy buborékban vagyunk, a nyolc csapat konkrétan együtt ebédel, vacsorázik és reggelizik. Ezek nem problémák, hanem váratlan helyzetek, amelyekhez maximálisan alkalmazkodnunk kell – fogalmazott Nagy László.

Győri Mátyás nem becsüli le a Zöld-foki Köztársaság válogatottját
Fotó: Andreas Hillergren / MTI/EPA/TT Hírügynökség/

Gulyás István szövetségi kapitány hozzátette: fogalma sincs, ki fog pályára lépni holnap a koronavírus sújtotta első csoportellenfelünknél, a Zöld-foki Köztársaság csapatánál. Győri Mátyás irányító és Szita Zoltán, a válogatott egyik balátlövője hangsúlyozta, a csapat senkit nem becsül le, és mivel kiesett a szlovákok elleni két edzőmeccs, már nagyon várja a holnapi nyitó meccset.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.