Nagyot hajtott, de maradt kiesőjelölt az Újpest – Videóval

Véget ért a labdarúgó NB I 29. fordulója, amely nem hozott különösebb változásokat a tabellán. A kieséstől veszélyeztetett csapatok zöme döntetlent játszott, csak a Kisvárda kapott ki. A fordulót záró Mol Fehérvár–Újpest találkozón a második félidőben pörögtek fel az események, a hazai együttes kétszer is vezetett, de a lilák mindkétszer tudtak egyenlíteni. Ez azt is jelenti, hogy a Ferencváros kedden legyőzi a Bp. Honvédot, már matematikailag is bajnok.

2020. 06. 14. 23:02
null
Forrás: molfehervarfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpest ebben a bajnokságban már nyert Székesfehérvárott, és most is győzni ment. Az utóbbi két meccsét megnyerte, önbizalmat szerzett, a Mol Fehérvár nem tűnt félelmetesnek az eddig lezajlott három fordulóban, így volt alapja a lilák reményeinek. Ez volt a 29. forduló utolsó meccse, és az Újpest tudta, hogy a kiesés elleni harcban a vetélytársai zöme döntetlent játszott, a Kisvárda kikapott, tehát egy győzelem valóban fontos lépés lehetett volna a bennmaradás felé. A fehérváriak viszont kényelmes helyzetben várták a találkozót, hiszen a Ferencváros megint nyert, és lényegében behozhatatlan előnnyel vezeti előttük a tabellát, a Mezőkövesd pedig mögöttük enyhén szólva is bukdácsol, azaz semmilyen veszély nem fenyegeti az ezüstérmüket.

Ehhez képest a Mol Fehérvár kezdett határozottabban, és a 11. percben a balszerencse fosztotta meg a vezetéstől: Houri 23 méterről a kapufát találta el a jobb felső sarok mellett. Az Újpest inkább csak védekezett, alig-alig jutott el a hazai kapu közelébe, a házigazdák pedig szorgalmasan daráltak – jó iramú, de nem túl eseménydús meccset láthattak a nézők.

Ezzel együtt a fehérváriak megérdemelten szereztek vezetést, a 39. percben Petrjak balról célozta meg a bal alsó sarkot, a labda túljutott Banai kapuson, a közbenyúló, és az érkező támadókat megelőzni akaró Risztevszki három éterről a háló közepébe lőtt – öngóllal jutott tehát előnyhöz a Mol Fehérvár.

A szünet után többet iparkodott előre az Újpest, de veszélyt nem jelentett Kovácsik kapujára. A játékosok mindkét oldalon sokat futottak, de egy ideig inkább csak a mezőnyben küzdöttek egymással. A házigazdák óvták az eredményt, ugyanakkor meg-meglódultak kontrázni is, a 62. percben egy ilyen ellentámadás végén Pátkai került nagy helyzetbe, de gyengén Banai kezébe fejelte a labdát. Két perccel később viszont egyenlítettek a vendégek: Nwbodo 24 méterről, középről hatalmas gólt ragasztott a jobb felső sarokba.

A két együttes ezután egyaránt kettőt-kettőt cserélt, és ezek a cserék a támadójátékot kívánták javítani, ekkor lépett pályára például a fehérváriaknál Nikolics Nemanja is. Nem is maradt sokáig adósa az edzőjének, a 72. percben egy szöglet után Stopira lepattanó fejesét stukkolta két lépésről a kapuba, és ezzel ismét vezetett a hazai csapat.

Ám még korántsem volt vége, az Újpest nem adta fel, szemlátomást mindent beleadva próbált pontot menteni. És ez sikerült is, Heris csúsztatta fejjel a labdát a hazai kapu bal oldalába.

Nagy csata zajlott a győztes gólért, a második félidőben mutatott játékért mindkét csapatot dicséret illeti, de maradt a döntetlen. A Mol Fehérvár ismét szilárdított az egy ponttal a második helyén, az Újpest maradt a közvetlen veszélyzónában, de jól jött ez az eredmény a Ferencvárosnak, amely ha kedden nyer a Bp. Honvéd ellen, már ünnepelheti is az újabb bajnoki címét.

NB I, 29. FORDULÓ.

Péntek

Mezőkövesd–Bp. Honvéd 1-2 (0-2), Mezőkövesd, 1000 néző, jv.: Vad II., gól: Dragóner (93.), illetve Ugrai (11.), Gazdag (38.)

Szombat

Ferencváros–Kisvárda 1-0 (0-0), Groupama Aréna, 6000 néző, jv.: Pintér Cs., gól: Minca (öngól, 75.)

Debrecen–Puskás Akadémia 2-2 (1-1), Nagyerdei Stadion, 2850 néző, jv.: Iványi, gól: Adeniji (6., 63.), illetve Knežević (33.), Van Nieff (57.)

Zalaegerszeg–Paks 3-3 (1-1), Zalaegerszeg, 2644 néző, jv.: Andó-Szabó, gól: Bobál G. (34., 50., 62.), illetve Könyves (12.), Böde (11-esből, 79.), Balogh B. (92.)

Vasárnap

Kaposvár–Diósgyőr 2-0 (1-0), Kaposvár, 850 néző, jv.: Berke, gól: Bévárdi (7.), Nagy R. (11-esből, 47.), Nagy J. (89.)

Mol Fehérvár FC–Újpest 2-2 (1-0), Mol Aréna Sóstó, 1000 néző, jv.: Solymosi, gól: Ristevski (öngól, 39.), Nikolics (72.), illetve Nwobodo (64.), Heris (81.)

A 30. forduló műsora. Június 16., kedd: Kisvárda–ZTE 19.00, Bp. Honvéd–Ferencváros 21.05; június 17., szerda: Paks–Kaposvár 16.55, Diósgyőr–Puskás Akadémia 19.00, Fehérvár–Debrecen 19.00, Újpest–Mezőkövesd 21.05.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.