Negatív teszttel jöttek, mégis pozitív mintát adtak az olaszok

Hiába érkeztek meg Budapestre az olasz cselgáncsozók, köztük egy olimpiai bajnok, hogy részt vegyek a pénteken kezdődő olimpiai kvalifikációs Grand Slam-versenyen, pozitív koronavírustesztjeik miatt nem léphetnek tatamira a Papp László Budapest Sportarénában. A Nemzetközi Judoszövetség ezzel a versennyel kívánja újraindítani az életet a sportágban....

Magyar Nemzet
2020. 10. 22. 20:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két negatív PCR-teszttel érkeztek Magyarországra az olasz cselgáncsválogatott tagjai – az egyiket 48, a másikat 24 órával az indulás előtt végezték el rajtuk –, de a budapesti tesztek közül négy is pozitív eredményt hozott. Három versenyző és egy kísérő esetében mutatták ki a fertőzést, és ez azt jelenti, hogy egyetlen olasz sem léphet tatamira a Grand Slam-versenyen – közölte a Judoinfo.hu szakportál csütörtökön a Gazzetta dello Sportra hivatkozva. „Mi, olaszok, nem fogunk harcolni Budapesten – írta szomorúan az olimpiai bajnok Fabio Basile az Instagram-oldalán. – Nehéz most mindezt felfogni és lenyelni, de ez van, el kell fogadnunk. Mindannyian jól vagyunk, és reméljük, hogy ez nem is változik” – fogalmazott a 2016-os riói olimpia 66 kg-os súlycsoportjának aranyérmese.

A Grand Slam Hungary szervezői szigorú járványügyi protokoll alapján vizsgálják a rendezvény valamennyi résztvevőjének egészségi állapotát, hogy az eseményre létrehozott „buborékban” biztonságosan megrendezhető legyen a rangos olimpiai kvalifikációs viadal. A versenyt zárt kapuk mögött rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában.

A viadalon hatvan ország cselgáncsozói indulnak, és a nemzetközi mezőnyben igazi nagyágyúkat üdvözölhetünk: tatamira lép négy olimpiai bajnok: az argentin Paula Pareto, a szlovén Tina Trstenjak, a grúz Lasa Savdatuasvili és az orosz Haszan Halmurzajev, továbbá tizenegy világbajnoki aranyérmes: Pareto, Trstenjak, az ukrán Darja Bilodid, a francia Marie Eve Gahie és Audrey Tcheumeo, a grúz Avtandil Csrikisvili, a mongol színekben induló Szaed Molla, a szerb Nemanja Majdov, a spanyol Nikoloz Sherazadishvili, a holland Noel van’t End és a portugál Jorge Fonseca. Fabio Basilét sajnos le kellett húzni erről a listáról...

A magyar csapatban végül harminchárom sportoló kapott helyet – köztük Cirjenics Miklós, Ungvári Attila, Csernoviczki Éva, Gercsák Szabina –, péntektől nekik szurkolhatunk. Az internetes közvetítésre a Live.ijf.org oldalon ingyenesen lehet regisztrálni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.