Negyvenkét év után Fradi-siker Kaposvárott

A Ferencváros 42 éve nyert utoljára Kaposvárott. A hazai csapat, az élvonal utolsó helyén szerénykedő Kaposvár mindent megtett, hogy ez idén se történjen meg.

2019. 12. 02. 12:30
null
Budapest, 2019. november 24. Ferencvárosi játékosok csapatuk második gólját ünneplik a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - ZTE FC mérkõzésen a Groupama Arénában 2019. november 24-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a negyedik fogadja a másodikat, akkor azt bátran nevezhetjük rangadónak. Így lehetett előzetesen az NB I 15. fordulójának a meccse a Puskás Akadémia és a Mezőkövesd felcsúti találkozója, és a két meglepően jól szereplő csapat nem is okozott csalódást. Kuttor ­Attila szerint például, amióta ő a vezetőedzője a Mezőkövesdnek, az együttese olyan jól játszott, mint még soha, igaz, ez most csak egy ponthoz volt elég. A házigazdák hamar vezetést szereztek, aztán Szolnoki Roland kiállítása miatt már a 29. percben tíz főre fogyatkoztak, és attól fogva egy órán keresztül roppant lelkesen védekeztek, sőt két kontra végén akár le is zárhatták volna a meccset. Nem tették meg, a töretlen akarattal támadó vendégek pedig a 88. percben egyenlítettek. Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője csalódottan is nyilatkozott:

– Nagyon bánt, hogy nem tudtuk megnyerni a mérkőzést, főleg a játékosai­mat sajnálom, mert nagyon jól futballoztak és nagyszerűen küzdöttek.

A Mol Fehérvár edzőváltást köve­tően utazott Diósgyőrbe, és a régi-új mester, Joan Carillo támadófutballt ígért a szurkolóknak. A szándék már érződött, és csapata elsősorban Kovács István remek teljesítményének köszönhetően el is hozta a három pontot. Bár a DVTK vereséget szenvedett, nem került közelebb a kiesőzónához, amelybe az ismét kudarcot vallott Paks, ZTE, Kaposvár hármas tartozik, mindhárman hazai pályán kaptak ki.

A Ferencváros 42 éve nyert utoljára Kaposvárott. A hazai csapat, az élvonal utolsó helyén szerénykedő Kaposvár mindent megtett, hogy ez idén se történjen meg. Vezetést szerzett, majd kiegyenlített, derekasan küzdött, de a hajrában Franck Boli szállította a győztes gólt a bajnoknak. Három kettőre győzött a Ferencváros, s továbbra is pontelőnnyel vezeti a tabellát.

NB I, 14. forduló

Diósgyőr–Mol Fehérvár 1-3 (1-2), Diósgyőr, 3964 néző, jv.: Berke. Gólok: Bacsa (42.), illetve Stopira (6.), Kovács I. (45.), Nikolov (86.)

Zalaegerszeg–Debrecen 0-2 (0-1), Zalaegerszeg, 2119 néző, jv.: Erdős. Gólok: Garba (10., 77.)

Puskás Akadémia–Mezőkövesd 1-1 ­(1-0), Pancho Aréna, 1028 néző, jv.: Pintér Cs. Gólok: Henty (6.), illetve ­Karnyicki (88.)

Paks–Újpest 2-4 (0-1), Paks, 1315 néző, jv.: Karakó. Gólok: Hahn (62.), Bor (85.), illetve Feczesin (21., 51.), Zsótér (61.), Pauljevics (77.)

Kisvárda–Bp. Honvéd 2-0 (1-0), Kisvárda, 2430 néző, jv.: Farkas Á. Gólok: Gosztonyi (14.), Grozav (81.). Kaposvár–Ferencváros 2-3 (1-2), Kaposvár 4115 néző, jv.: Bogár G. Gólok: Ádám (11.), Csiki (64.), illetve Isael (12., 31.) Boli (75.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.