Nehéz wimbledoni rajt párosban

Fucsovics Ricardas Berankisszal az oldalán sima, 6:2, 6:2,6:2-es vereséget szenvedett, a vártnál nagyon csatában, három játszmában jutott tovább az amerikai Pegula és Sanchez ellen.

Magyar Nemzet
2019. 07. 04. 10:18
FUCSOVICS Márton
Fucsovicsra ma a 12. kiemelt Fognini vár egyesben Fotó: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

kedden a szetteket tekintve 2-1-re vezetett az osztrák Dennis Novak ellen a nyitófordulóban. Az első három, viszonylag szoros játszma után a negyedik simán alakult: a magyar listavezető 6:2-re hozta, így vele a mérkőzést is.

„A harmadik szett volt a mérkőzés kulcsa, 5:6-nál, amikor Novak a játszmáért szervált, fordítani tudtam, majd egy jó tiebreaket játszottam” – értékelte a mérkőzést Fucsovics. Azóta az is ismertté vált, hogy a második körben, ma délután a tornán 12. kiemelt Fognini lesz az ellenfele. A két teniszező tavaly kétszer is találkozott, s egyszer-egyszer nyertek.

Fucsovicsra ma a 12. kiemelt Fognini vár egyesben
Fotó: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth

A magyar játékos tegnap párosban lépett pályára, s a litván Ricardas Berankisszal az oldalán sima, 6:2, 6:2,6:2-es vereséget szenvedett a hatodik kiemelt horvát Mektic, Skugor duótól. Párosban is lejátszotta az első fordulót a francia Kristina Mladenoviccsal, s a Roland Garroson győztes, első kiemelt kettős a vártnál nagyon csatában, három játszmában jutott tovább az amerikai Pegula és Sanchez ellen. Ugyanitt Stollár Fanny – oldalán a tunéziai Unsz Dzsábirral – ugyanakkor búcsúzott.

Férfi egyesben megszületett az első meglepetés, a háromszoros Grand Slam-tornagyőztes Stan Wawrinka a második fordulóban öt játszmában kikapott a 211 centis amerikai óriástól, Reilly Opelkától. A nőknél kiesett Rió olimpiai bajnoka, a Puerto Ricó-i Monica Puig, igaz, a harmadik helyen kiemelt cseh Karolina Pliskova verte ki.

 

 

 

Érdekesebb eredmények

 

Férfiak, 1. forduló: Fucsovics–Novak (osztrák) 3:6, 6:4, 7:6 (7-2), 6:2. 2. forduló: Djokovics (szerb, 1.)–Kudla (amerikai) 6:3, 6:2, 6:2, Opelka (amerikai)-Wawrinka (svájci, 22.) 7:5, 3:6, 4:6, 6:4, 8:6.

Nők, 2. forduló: Ka. Pliskova (cseh, 3.)–Puig (Puerto Ricó-i) 6:0, 6:4, Szvitolina (ukrán, 8.)–Gaszparjan (orosz) 5:7, 6:5-nél Gaszparjan feladta, Azarenka (fehérorosz)–Tomljanovic (ausztrál) 6:2, 6:0, Halep (román, 7.)–Buzarnescu (román) 6:3, 4:6, 6:2.

Női páros, 1. forduló: Babos, Mladenovic (magyar, francia, 1.)–Pegula, Sanchez (amerikai) 6:4, 3:6, 6:2, Dabrowski, Hszü Ji-fan (kanadai, kínai, 4.)–Stollár Fanny, Unsz Dzsábir (magyar, tunéziai) 6:1, 6:3.

Férfi páros, 1. forduló: Mektic, Skugor (horvát, 6.)–Fucsovics, Berankis (magyar, litván) 6:2, 6:2, 6:2.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.