A hölgy feltartotta a transzparenst, káosz a Touron! + videó

Két hatalmas tömegbukással kezdődött a Tour de France, a francia kerékpáros-körverseny.

2021. 06. 26. 16:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképesztő esettel kezdődött meg ma a Tour de France. A háromhetes francia országúti kerékpáros-körverseny első szakaszának a Brest és Landerneau közötti 197,8 kilométeres penzumot jelölték ki, és 45 kilométer volt hátra, amikor egy néző tömegbukást okozott. A hölgy a nagyszüleinek üzenő transzparensével („Hajrá, nagypapa, nagyi!”) az útra belépve – hogy bekerüljön a televíziós közvetítésbe, a táblája pedig teljesen belógott az útra – nem vette észre, hogy mögötte megérkezett a mezőny. A jobb szélen nagy sebességgel jött meg az egyik sztárcsapat, a Jumbo–Visma sora, benne az egyik nagy esélyes, a szlovén Primož Roglič. Előtte csapattársa, a német Tony Martin a szűk úton a tömegben nem tudta elkerülni az ütközést és beindult a dominóeffektus, versenyzők tucatjai estek el, az út szélén álló szurkolók közé egyikük kerékpárja is bezuhant. A Jumbóból egy másik ász, a belga Wout Van Aert is bukott, de a csapat később a Twitteren jelezte, hogy minden versenyzőjük rendben van. Akik az élbolyban az út bal oldalán haladtak, elkerülték a tömegbukást, és bevárták a földről feltápászkodók, majd a nyeregbe visszaülők egy részét, de voltak olyanok, akiknek a verseny folytatása nem ment könnyen.

Ez volt a kritikus pillanat:

 

És ez lett belőle:

Ez pedig a következmény:

 

A versenyt mindenesetre nem állították le.

Döbbenetes, hogy 7,4 kilométerrel a vége előtt újabb tömeges bukás történt, és ebbe a négyszeres Tour de France-győztes brit Chris Froome (Israel Start–Up Nation) is belekeveredett. Többen a vízelvezető árokba zuhantak.

A szakaszt végül a francia Julian Alaphilippe (Deceuninck–Quick-Step) nyerte meg, aki vérző jobb lábbal 2,3 kilométerrel a vége előtt egy emelkedős részen nagy hajrát nyitott, és senki sem tudta utolérni. Így az első szakasz után ő kapta meg az összetettben vezetőt megillető sárga trikót.

Tour de France, 1. szakasz, Brest–Landerneau 197,8 km:

1. Julian Alaphilippe (francia, Deceuninck–Quick-Step) 4:39:05 óra

2. Michael Matthews (ausztrál, BikeExchange) 8 másodperc hátrány

3. Primož Roglič (szlovén, Jumbo–Visma) azonos idővel

Vasárnap a Perros-Guirec és Mur-de-Bretagne közötti 183,5 kilométeres etappal folytatódik a 108. Tour de France.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.