Nézők nélküli vb-t akarnak az európai játékos-szakszervezet tagjai

Az európai csapatok egy része nem szeretné, hogy nézőket is beengedjenek a jövő héten kezdődő egyiptomi kézilabda-világbajnokság mérkőzéseire.

Forrás: MTI2021. 01. 08. 12:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Johannes Bitter, a német válogatott kapusa a Hamburger Abendblattnak mondta el, hogy az európai játékos-szakszervezet, az EHPU, amelynek nyolc ország a tagja – Magyarország nem –, az európai válogatottak csapatkapitányai és játékosai nevében szerdán levelet írt Hasszan Musztafának, azzal a kéréssel, hogy ne legyenek nézők a világbajnokságon.

Az IHF karácsony előtt jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt a csarnokok kapacitásának 20 százalékát lehet kihasználni a szurkolók beengedésénél.

– Nézők előtt játszani nemcsak az egészségügyi vészhelyzet miatt abszurd, hanem a rendező ország szempontjából is, amelyben az emberek nem nagyon hagyhatják el otthonaikat, a mi játékosaink családtagjai pedig a televízióban követhetik az eseményeket – fogalmazott Bitter, aki átesett a fertőzésen.

A jövő szerdán kezdődő és január 31-éig tartó világbajnokság gízai A csoportjában a magyar és a német válogatott január 19-én találkozik egymással. A négyesnek tagja még a Zöld-foki Köztársaság és Uruguay, a középdöntőbe az első három helyezett jut.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.