Fehérvárról elküldték, Moszkvában leborulnak előtte + videó

A Fehérvár FC korábbi vezetőedzőjével sorrendben nyolcadik tétmérkőzését nyerte meg a Lokomotiv Moszkva.

2021. 04. 12. 14:44
null
Marko Nikolics Forrás: fclm.ru

A Fehérvár FC korábbi vezetőedzőjével sorrendben nyolcadik tétmérkőzését nyerte meg a Lokomotiv Moszkva.

Ha azt mondjuk, hogy a Fehérvár FC korábbi trénerét, Marko Nikolicsot bizalmatlanul fogadták, amikor tavaly júniusban átvette a Lokomotiv Moszkva irányítását, nagyon finoman fogalmazunk. Oroszországban senki sem értette, miért a nemzetközi futballéletben alig ismert szerb tréner került az előző két BL-szezonban főtáblás moszkvai csapat élére, a Lokomotiv szurkolói pedig már azt is zúgolódva fogadták, hogy az általuk kifejezetten kedvelt, klublegendának számító Jurij Szjomint lecserélték. A kétségkívül nem fiatal, 73 éves szakember ráadásul eredményesen dolgozott a fővárosiakkal, a csapat a távozásakor a második helyen állt a tabellán.

A Lokomotiv Moszkva immár Marko Nikoliccsal a bajnokságban végül megtartotta a második helyet, igaz, a Zenittől tizenöt ponttal lemaradt. A Bajnokok Ligája csoportkörében az A jelű négyesben a Bayern München, az Atlético Madrid és a Salzburg mögött negyedik lett, de nem vallott szégyent, a spanyolokkal mindkét meccsen döntetlent játszott (1-1, 0-0), miként a Salzburggal idegenben (2-2), igazából csak az osztrákok elleni 3-1-es hazai vereség volt kínos.

Az idei bajnokságban huszonöt forduló után a Zenit 54 ponttal vezet, a második a Szpartak Moszkva 47-tel, a harmadik pedig a Lokomotiv Moszkva 46-tal, amely vasárnap a Premjer Liga rangadóján 2-0-ra legyőzte a Szpartakot.

A Lokomotiv Moszkva első találatát a 22. percben a guineai Francois Kamano szerezte:

Majd az első félidő hosszabbításában jött Fjodor Szmolov szabadrúgásgólja. A labda úgy vágódott be a Szpartak kapujába, mintha zsinóron húzták volna, a Premjer Liga Twitter-oldala szerint április 11-én már előre hozta az űrhajózás napját. (A Szovjetunióban 1961. április 12-én bocsátották Föld körüli pályára a világ első embert szállító űrhajóját, a Vosztok–1-et fedélzetén Jurij Gagarinnal. Április 12-e nagy ünnep Oroszországban.)

 

A tudósítások kiemelik, hogy Nikolics a taktikában felülmúlta a rivális Szpartak szakvezetőjét, a német Domenico Tedescót. S a Lokomotiv nagy sorozatban van: a legutóbbi tíz mérkőzését megnyerte; a szériában hat bajnoki, két kupameccs és két felkészülési találkozó szerepel.

– Ez volt sorozatban a nyolcadik tétmeccsünk, amit megnyertünk, és fontos számunkra, hogy gólt sem kaptunk. Szeretném megköszönni a szurkolóink támogatását. Az is fontos, hogy kilencvenöt százalékban a saját játékunkat játszottuk, csak öt százalékban alkalmazkodtunk az ellenfélhez – nyilatkozta Marko Nikolics. Aki már megtanult oroszul, s novemberben a Magyar Nemzetnek elárulta, hogy a vasutascsapat szurkolóival is jó kapcsolatot épített ki.

Ami számunkra szokatlan, a Lokomotiv Moszkva–Szpartak Moszkva meccset 12 ezer fős szurkolótábor előtt játszották, az alábbi videó második fele vissza is adja a hangulatot:

Öt fordulóval a bajnokság vége előtt a Szpartak már lemondhat a bajnoki álmairól, és a folytatásban a két moszkvai csapat között nagy harc lesz a BL-csoportkört érő második helyért.

Ami pedig már a múlt: a 41 esztendős Marko Nikolics két és fél éves magyarországi munkavállalása alatt bajnokságot és kupát is nyert a Mol Fehérvár FC-vel, amely 2019. november 25-én, két nappal a Puskás Akadémiától hazai pályán elszenvedett 3-1-es vereséget követően bontotta fel szerződését. Mindenesetre nálunk is megmutatta, hogy érti a szakmát, és ezt most már Oroszországban sem vitatják.

Marko Nikolicsot már megkedvelték a szurkolók
Fotó: Fclm.ru

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.