Nikolics megy a Lokomotivhoz, és máris támadják

Keddi orosz sajtóinformációk szerint Marko Nikolics, a Fehérvár FC korábbi vezetőedzője május 15-én írja alá a szerződését a Lokomotiv Moszkvával, és átveszi az orosz bajnokság második helyén álló csapat irányítását. A fizetése éves szinten másfél millió euró lehet, de bónuszokkal további félmillió is ütheti a szerb tréner markát. Ám még el sem kezdte a munkát, máris támadják.

2020. 05. 05. 19:05
null
Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszországban hetek óta téma, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligája legutóbbi két szezonjában főtáblás Lokomotiv Moszkvánál megválnak Jurij Szjomin vezetőedzőtől, és a 72 éves mestert Marko Nikolics, a Fehérvár FC korábbi trénere váltja. A hírek szerint Szjominnak meg sem kell várnia, hogy május 31-én lejárjon a szerződése, mert Nikolics május 15-én, jövő pénteken aláírja a szerződését, és rögtön munkába is állhat. Az edzőváltásról Vaszilij Kiknadze, a Lokomotiv médiamogul vezérigazgatója döntött. Nikolicsnak mindenesetre nem lesz könnyű elfogadtatnia magát a szurkolókkal, akik kifejezetten kedvelik az idős, a klubnál azonban eredményesen dolgozó trénert.

– A csapat a második helyen áll a bajnokságban, és jó az esélye arra, hogy meg is tartsa a helyét. Teljesen logikátlan a döntés, hogy Szjomint eltávolítják. A szurkolók véleményét persze nem vették figyelembe, mindent „fent” döntöttek el... – kommentálta a történteket a Szovjetszkij Szportban a korábbi válogatott Dinijar Biljaletgyinov.

Georgij Cserdancev ismert televíziós kommentátor még jobban kiakadt:

– Fabio Capello és Dick Advocaat, akik már dolgoztak az orosz labdarúgásban, legendák. De ki az a Nikolics, és mit tett már le az asztalra a futballban? Mindig elleneztem, hogy korlátozzuk a légiósok számát, de az edzőkre igazán hozhatnánk egy ilyen szabályt! – írta ki a közösségi oldalára.

Marko Nikolics két és fél éves magyarországi munkavállalása alatt bajnokságot és kupát is nyert a Mol Fehérvár FC-vel, amely tavaly november 25-én, két nappal a Puskás Akadémiától hazai pályán elszenvedett 3-1-es vereséget követően bontotta fel szerződését. A 40 éves szerb tréner fizetése Moszkvában korábbi sajtóhírek szerint éves szinte másfél millió euró lehet, de bónuszokkal további félmilliót is kaphat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.