Nincs elragadtatva a Szeged az EHF döntésétől

Komolytalannak tartja a Mol-Pick Szeged klubelnöke a nyolc-kilencmillió forintos kárpótlási díjat.

2020. 04. 29. 20:21
null
Joan Cañellas a mezőny legjobbjaként tíz gólt dobott a franciáknak Fotó: MTI/Ujvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) kedden hozta nyilvánosságra, hogy kompenzációt fizet azon férfi csapatoknak, amelyek még versenyben voltak a Bajnokok Ligájában a négyes döntőben való szereplésért. Mint ismert az EHF a középdöntő két csoportjának első két helyezettjével, köztük a Telekom Veszprémmel játszatja le a Final Fourt Kölnben december 28-án és 29-én.

Az A csoport harmadik helyén végzett Mol-Pick Szeged a döntésnek köszönhetően nem szerepelhet télen a Lanxess Arénában. A kárvallott csapat elnöke, dr. Szűcs Ernő Péter érdeklődésünkre komolytalannak nevezte az EHF „kárpótlási díját”: az európai szövetség összesen 250 ezer eurót (88,5 millió forintot) oszt szét a tíz pórul járt csapat között.

– Az összeg komolytalan, egy hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésünk jegybevétele sokkal több, mint amennyit az EHF-től kapunk – közölte a szegedi klubelnök, hozzátette egyelőre nem tervezi a klub, hogy az elszenvedett érdeksérelem miatt jogi útra tereli az ügyet, hiszen jelen állás szerint az sem biztos, hogy decemberben meg lehet rendezni a Final Fourt.

Arra a kérdésre pedig, hogy a jelenleg felfüggesztett nemzetközi klubszezon decemberi zárásakor Jorge Maqueda a szegediek átlövője már az új csapatát, a Telekom Veszprémet képviseli, a klubvezető így válaszolt. – Nemcsak Maquedát és a Veszprémet érinti ez a kérdés, hanem sok más csapatot és játékost is. Mi ezt az eljárást a sport szellemével és a csapatok érdekeivel ellentétesnek látjuk, de valójában ez az egyetlen logikus döntés ebben a tárgykörben, ha már egyszer decemberben rendezik meg a Final Fourt.

Meggyőződésünk, hogy folytatni kellett volna a sorozatot minden érintett csapat (de legalább a legjobb nyolc csapat) részvételével, vagy be kellett volna szüntetni az idei BL-szezont. Hiszen az az állapot azt is jelentheti, hogy egyszerre két BL sorozat lesz egy szezon alatt – mondta érdeklődésünkre a Mol-Pick Szeged klubelnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.