Nyomozás a Camp Nouban, letartóztatták a korábbi elnököt

A spanyol rendőrség gazdasági osztályának a bűnügyi nyomozói vizsgálódtak a Barcelona labdarúgócsapatának stadionjában hétfőn. A Cadena SER rádióadó információi szerint a katalán rendőrség hétfőn letartóztatta Josep Maria Bartomeut, az FC Barcelona korábbi elnökét, valamint több, volt igazgatósági tagot a BarcaGate néven elhíresült botrányban játszott szerepük miatt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Nemzeti Sport2021. 03. 01. 13:10
Bartomeu
Barcelona, 2014. április 3. Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona spanyol labdarúgóklub elnöke sajtótájékoztatót tart Barcelonában 2014. április 3-án, miután a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kizárta a labdarúgóklubot a következõ két átigazolási idõszakból, amiért megsértették a nemzetközi átigazolásokra vonatkozó szabályokat több, 18 év alatti futballista szerzõdtetésénél. (MTI/EPA/Andreu Dalmau) Fotó: Andreu Dalmau
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katalán egyesület szűkszavú közleményben tudatta, hogy a hatóság emberei a klub központjában jártak, de nem adott tájékoztatást az okokról. A spanyol sajtó ugyanakkor arról ír, hogy a vizsgálat a BarcaGate-ügyhöz kapcsolódik, amelynek hatására október végén lemondott a korrupcióval vádolt elnök, Josep Maria Bartomeu. A mostani rendőrségi vizsgálat célja azt kideríteni, hogy a klub által megbízott cég folytatott-e ellenkampányt a közösségi médiában az őt kritizáló egykori és jelenlegi játékosokkal szemben.

A BarcaGate-ügy

A BarcaGate-ügy 2020 februárjában került nyilvánosságra. A botrányban a 13 Ventures nevű PR-cég az FC Barcelona megbízásából több mint száz álprofilt működtetett a közösségi oldalakon, amelyek célja Bartomeu dicsfényben feltüntetése, és az őt kritizáló tábor (ide tartozik többek között és Gerard Piqué) lejáratása volt. A klub tagadta, hogy létezett ilyen megállapodás, és kapcsolatban lenne a vállalattal, ugyanakkor a Cadena SER beszámolója szerint akkoriban hat különböző számla is a birtokukba jutott, ezek bizonyítják a Barca ilyen célú kifizetéseit.

A Cadena SER értesülései szerint a „házkutatás” után az otthonában letartóztatták Josep Maria Bartomeut, az FC Barcelona korábbi elnökét, továbbá az előző vezérkarból Oscar Grau vezérigazgatót, Roma Gómezt, illetve Jaume Masferrert, Bartomeu egykori „jobb kezét”.

Bartomeu 2014 és 2020 között dolgozott az FC Barcelona elnökeként, előtte 2010 és 2014 között, még Sandro Rosell elnöksége idején a klub alelnökeként ténykedett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.