Willi Orbán „életfogytiglant” kapott az RB Leipzigtől

Willi Orbán, a magyar válogatott védője 2025-ig hosszabbította meg a szerződését a Bundesligában a második helyen álló RB Leipzig együttesénél. Sőt a szerződésben az is szerepel, hogy a futballista a pályafutásának a befejezése után is a klub alkalmazásában marad.

Magyar Nemzet
2021. 04. 09. 14:42
null
Forrás: dierotenbullen.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az RB Leipzig hivatalos honlapja vezető hírként számol be arról , hogy 2025. június végéig hosszabbította meg jövő nyár elején lejáró szerződését. A játékos kettős állampolgár, az édesapja magyar, az édesanyja pedig lengyel, aki időközben német állampolgár lett. Orbán 1992. november 3-án született Kaiserslauternben, ott kezdett futballozni, végigjárta a korosztályos csapatokat, ott is mutatkozott be a Bundesliga másodosztályában, majd 2015-ben szerződött az ugyancsak a második vonalban szereplő RB Leipzighez – onnan jutott el a csapattal együtt a tavaly augusztusi Bajnokok Ligája elődöntőig.

 

Fotó: Dierotenbullen.com

 

– Az évek során Willi nagy szerepet játszott sikeres utunkban, és ez a szezon ismét megmutatta, mennyire fontos ő a csapatunknak – kommentálta a hosszabbítás tényét Markis Krösche sportigazgató. – Fontos része a csapatnak a pályán, és jelentős személyiség az öltözőben is. Willi az RB Leipziget tökéletesen képviseli, a rajongók szemében is a klub ikonja.

A lipcsei klub honlapja büszkén említi meg, hogy Willi Orbán 2018. október 19-én mutatkozhatott be a magyar válogatottban, amelynek azóta is alapembere. Azt mi tesszük hozzá, hogy eddig kereken húsz alkalommal léphetett pályára a nemzeti mezben, és öt gólt szerzett. Az RB Leipzigben egyébként 189-szer szerepelt, és 18 gól áll a neve mellett, amellyel a klub történetének a legeredményesebb védője.

 

 

– Örülök és büszke vagyok arra, hogy folytathatom az utat az RB Leipziggel – nyilatkozta a klub honlapján Willi Orbán. – Amióta 2015-ben idejöttem, hihetetlenül sok minden történt az egész klubban, és még mindig messze vagyunk a végétől. Sok a tennivalónk, és szeretnék segíteni a céljaink elérésében. Néhány napja megálltam a stadionnál, és nagyszerű érzés volt látni, mennyire átalakult a Red Bull Arena. Csak arra vágyom, hogy a lehető legtöbbször játszhassak ebben a stadionban. Lipcse a második otthonom lett, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor 2025-ben már tíz éve leszek a klubnál. Ez önmagáért beszél, és nem felejtem el, mennyi elismerést kaptam itt, beleértve a szurkolókat is. Ezért tudtunk gyorsan megállapodni abban, hogy a profi labdarúgó-pályafutásom befejezése után is az RB Leipzig alkalmazásában maradok.

Ez utóbbi mondat elárulja az új szerződés különlegességét is, a jelek szerint a lipcseiek lényegében életfogytig tartó ajánlatot tettek a magyar válogatott futballistának.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.