Oroszverés érett vízilabdával

Az utolsó játékrész vízi birkózást hozott, egy gól itt, kettő ott, 9-8-ra nyertünk, pontveszteség nélkül állunk, pénteken a görögök ellen sem fogunk unatkozni.

Ch. Gáll András
2020. 01. 16. 10:39
null
Keszthelyi Rita négy gólt vállalt a kilencből Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tudni, mi volt az oka – talán az, hogy a Magyarország-Izland sorsdöntő férfikézilabda Eb-mérkőzés jócskán belelógott a meccsbe –, de meglepően és fájdalmasan kevés néző volt kíváncsi tegnap este a Duna Arénában a vízilabda Európa-bajnokság első komolyan vehető – és veendő – összecsapására, amelyen a magyar női együttes került szembe régi mumusával, az orosz válogatottal. A Carpathian Brigade „hadosztálya” is otthon maradt, amikor Dér Heni a kezdés előtt negyedórával elénekelte a Nélküledet; hát… a hangulat nem annyira idézte a dunaszerdahelyi Mol Arénában megszokottat.

Vendéggóllal kezdődött az A csoport rangadója, Gorbunova lőtt előnyből Kasó Orsolya hálójába, Gurisatti Gréta gyorsan egalizált, kellett az önbizalomnövelő gól. Hogy még jobb legyen Bíró Attila szövetségi kapitány lányainak hangulata, arról Leimeter Dóra gondoskodott balkezes bombájával, de Karimova könnyed góljával hervasztott valamit a jókedvünkön. Keszthelyi Rita ejtése a bal sarokban landolt, ez volt csapatkapitányunk századik Eb-gólja, ezzel előzte meg az örökranglistán a 99 gólos csúcstartót, Stieber Mercédeszt. Aztán beverte a százegyediket is, 4-2-nél akár le is fújhatták volna a meccset, persze hét perc után nem szoktak ilyet tenni a bírók. Tyimofejeva állította be a periódus ­4-3-as végeredményét.

Keszthelyi Rita négy gólt vállalt a kilencből
Fotó: Mirkó István

A második negyedben hat percen keresztül nem esett gól, Kasó önkívületi állapotban mindent védett, majd Gyöngyössy Anikó és Vályi Vanda lövésével megnyugtatónak tűnő, 6-3-as előnybe kerültünk. Alekszandr Gajdukov, az oroszok edzője időkéréssel próbálta meg rendezni a sorokat.

Sajnos magyar kapufával indult a harmadik negyed, Bersnyeva lefordult a kipattanóval és a hosszúba ejtett, de még mindig két góllal vezettünk. Aztán már csak eggyel, mert Gorbunova is betalált előnyből, sőt Szerzsantova a bal szélről kiegyenlített. Kasó ezekben a percekben már nem emlékeztetett első félidőbeli önmagára. Keszthelyi viszont annál inkább, okos gólt ejtett, majd Szilágyi Dorka is feliratkozott. Az utolsó játékrész vízi birkózást hozott, egy gól itt, kettő ott, 9-8-ra nyertünk, pontveszteség nélkül állunk, pénteken a görögök ellen sem fogunk unatkozni.

– Igazi érett, felnőttvízilabdát játszottunk, nem lövöldöztük el a labdát meggondolatlanul, és amire talán még mi, magunk sem számítottunk, gyorsaságban sem múltak felül bennünket az oroszok. Fiatal csapatunk lassan összeérik, ezért is játszunk sokkal jobban, mint a kvangdzsui világbajnokságon – mondta a vegyes zónában Gurisatti Gréta.

Ma pedig jön a férfiak csoportrangadója (19.00 óra, tv: M4 Sport) a spanyolok ellen.

Vízilabda Európa-bajnokság, nők, A csoport: Magyarország-Oroszország 9-8 (4-3, 2-0, 2-3, 1-2). Gólszerzők: Keszthelyi 4, Gurisatti, Vályi, Illés, Leimeter, Gyöngyössy.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.