Őrült időmérőn két Michelisz pole pozíció Spanyolországban

A túraautó-világkupa (WTCR) címvédője, Michelisz Norbert a vasárnapi három futamból kettőn is a pole pozícióból rajtolhat a MotorLand Aragónon, miután a mai időmérőn megnyerte a kvalifikáció első szakaszát, a másodikban pedig nagy izgalmak árán tizedik lett, amivel övé a fordított rajtrácsos első hely is.

Magyar Nemzet
2020. 10. 31. 15:20
AUTO - WTCR 2020 - RACE OF SPAIN
Michelisz Norbert (hun), BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse, Hyundai i30 N TCR, portrait during the 2020 FIA WTCR Race of Spain, 5th round of the 2020 FIA World Touring Car Cup, on the Ciudad del Motor de Aragón, from October 30 to November 1, 2020 in Alcañiz, Aragon, Spain - Photo Xavi Bonilla / DPPI Fotó: Xavi Bonilla
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyolországi hétvége előtt jelezte, hogy ha minden ideálisan alakul, akkor újra a top öt helyezésekért lehet harcban az időmérőn, ami fontos feltétele annak, hogy legyen esélye az idényben először dobogóra állni.

Rögtön az első gyors körével megmutatta erejét a Hyundai gyári versenyzője a MotorLand Aragónon: Michelisz a 2:05,838-as idejével az élre állt. Több kört azonban nem tudott menni a Q1-ben, mert műszaki probléma miatt végig szerelték az autóját a boxban. Ennek ellenére megnyerte az időmérő első szakaszát, mert rajta kívül egyedül a szabadedzéseken első helyezett, audis Gilles Magnus tudott bemenni 2:06 alá, de ő sem volt gyorsabb a címvédőnél. Michelisz ezzel megszerezte a pole pozíciót a vasárnapi első futamra.

Az időmérőrendszer meghibásodása miatt csak hosszú szünet után folytatódott a kvalifikáció. Michelisz első gyors körét, amivel harmadik lett volna, elvették pályaelhagyás miatt, majd a második próbálkozásával ugyanez történt. Végül a Q2-ben három versenyzőnek, Micheliszen kívül Engstlernek és Boldizsnak sem volt mért köre hasonló okokból.

Itt már csak a legjobb 12 pilóta volt harcban, és mivel hármuknak sem volt időeredménye, az volt a kérdés, hogy ki kerül a fordított rajtrácsos pozíciót jelentő tizedik helyre. Ilyen esetben a Q1 eredménye dönt az érintett versenyzők közti sorrendről, tehát Michelisz lett a tizedik, aki így a vasárnapi három versenyből kettőn a pole pozícióból, egyen a tizedik helyről rajtolhat.

Az időmérőt a francia Jean-Karl Vernay nyerte meg az Alfa Romeóval a belga Magnust és a svéd Thed Björköt megelőzve. A többi magyar versenyző közül Boldizs Bence a 12. lett, a korábban kétszer dobogós Tassi Attila ezúttal szenvedett a Hondával, és 20. lett, Kismarty-Lechner Gábor pedig mögötte végzett.

Frissítés: Este érkezett a hír, hogy Michelisz Q2-ben elvett köröét utólag visszaadták, amivel bejuthatott volna a Q3-ba. De mivel azon nem vett részt, a hatodik helyen rangsoroltak. Ez azt jelenti, hogy a vasárnapi versenyeken sorrendben az 1., az 5. és a 6. helyről indul majd.

A WTCR vasárnapi futamait 9.15-ös, 12.15-ös és 14.15-ös kezdéssel rendezik, mindegyiket élőben közvetíti a Sport 1 és az Eurosport 2.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.