Mint két kiskakas: összeszólalkozott Solskjær és Guardiola

A Manchester City 21 nyertes tétmérkőzésből álló szériáját törte meg a városi rivális United, amely az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában 2-0-ra győzött az Etihad stadionban. Pep Guardiola nehéz szívvel nyelte le csapata vereségét, a meccs közben össze is szólalkozott kollégájával, Ole Gunnar Solskjærral.

Magyar Nemzet
2021. 03. 07. 20:42
Manchester, Guardiola
epa09059966 Manchester City manager Pep Guadiola (R) and Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer (L) bump fists during the English Premier League soccer match between Manchester City and Manchester United in Manchester, Britain, 07 March 2021. EPA/Dave Thompson / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Dave Thompson / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester United elmúlt három összecsapása 0-0-val ért véget, a Vörös Ördögök rangadóin pedig különösen jellemző ez a végeredmény, így félő volt, hogy a manchesteri derbin sem esik majd sok gól.

Hogy ne így legyen, arról már negyven másodperc után gondoskodott, de a City támadója a várakozásokkal ellentétben nem csapatának, hanem a vendégeknek hozott össze egy gólt, mert eltalálta Anthony Martial lábát, és egy másik Anthony, nevezetesen Anthony Taylor büntetőt ítélt a megmozdulásért. Bruno Fernandes értékesítette azt, így már a második percben megszerezte a vezetést a United. A folytatásban a Manchester City birtokolta a labdát, de mindhiába, nem tudta megtörni a vendégek védelmét.

 

A második játékrész kezdetén helyzetdömping volt mindkét oldalon, amiből végül ismét csak a vörös mezesek jöttek ki jobban. Dean Henderson kidobása után Luke Shaw robogott végig a bal oldalon, ezután összejátszott Marcus Rashforddal, végül pedig visszakerült a balhátvéd elé a labda, aki a City-védők között a kapuba gurította a labdát.

 

Ezzel el is dőlt a három pont sorsa, Pep Guardiola hiába próbálkozott cserékkel felrázni fiai játékát, nem forgott veszélyben a United győzelme. Így az égszínkékek 21 meccses sikerszériájának is vége szakadt, amit a katalán mester is nehezen viselt, összekapott Ole Gunnar Solskjærral a pálya mellett.

És bár győzelmi szériájával már nem lesz világrekorder Guardiola együttese, a bajnoki cím a vereség ellenére is karnyújtásnyira van tőle, hiszen a második United lemaradása hozzá képest tizenegy pont. A Vörös Ördögök nyakában továbbra is ott liheg a Leicester, így a bravúros győzelem ellenére ők nem lélegezhetnek fel egyelőre.

Manchester City–Manchester United 0-2 (0-1)

gólszerzők: Fernandes (2. – tizenegyesből), Shaw (50.)

PREMIER LEAGUE, 27. FORDULÓ:

West Bromwich Albion–Newcastle United 0-0

Liverpool FC–Fulham 0-1 (0-1)

Brighton–Leicester City 1-2 (1-0)

Aston Villa–Wolverhampton Wanderers 0-0

Sheffield United–Southampton 0-2 (0-1)

Burnley FC–Arsenal 1-1 (1-1)

Tottenham Hotspur–Crystal Palace 4-1 (1-1)

hétfő:

Chelsea–Everton 19.00

West Ham United–Leeds United 21.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.