A játékvezető segítsége is kellett a Puskás Akadémia sikeréhez

A labdarúgó NB I 25. fordulójában szombat este a Puskás Akadémia az Újpestet fogadta, és nyert ellene 2-1-re. A felcsúti együttes először egy ajándékba kapott tizenegyessel szerzett vezetést, a lilák büntetőből egyenlítettek, majd jobban futballoztak, mégis a hazai együttesnek sikerült megszereznie a győzelmet.

Magyar Nemzet
2021. 03. 06. 21:25
Felcsut_Ujpest
20210306 Felcsút PAFC Puskás Akadémia Újpest ÚFC labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Török Attila Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Puskás Akadémia gyorsan megkapta a lehetőséget a visszavágásra az Újpest ellen. A két csapat másfél hete a Magyar Kupában is találkozott, akkor az újpestiek Felcsúton is ki tudták harcolni a továbbjutást egy 2-1-es győzelemmel, most pedig a bajnokságban csaptak össze ugyanott. Az esélyes a kupameccstől függetlenül is a hazai együttes volt, amely remek formában van, a legutóbbi hét bajnokijából hatot megnyert, és csupán egyet veszített el – nem véletlenül fogadta a lilákat a második helyen.

 

Slagveer és Mitrovics harcol a labdáért
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

 

Michael Oenning, a vendégek vezetőedzője a mérkőzés előtt azt nyilatkozta, szeret Felcsúton meccselni, mert a Puskás Akadémia mindig futballozni akar. Hamar kiderült, a taktikát is erre építette a német szakember: hagyta a hazai csapatot előre menni, de a megszerzett labdával azonnal megindultak az újpestiek a kapu felé, kihasználva a szabad területeket. Ennek köszönhetően több nagy helyzetet is kialakítottak, és a házigazda csak Tóth Balázs kapusnak köszönhette, hogy nem került akár többgólos hátrányba. Meglepetésre mégis a Puskás Akadémia jutott vezetéshez, de ezt Farkas Ádám játékvezetőnek köszönhette elsősorban. A 34. percben Knezevics elvitte a labdát banai kapus mellett, majd nagyot esett, a bíró pedig tizenegyest ítélt úgy, hogy a támadót senki sem bántotta. Knezevicset ez nem zavarta, értékesítette a büntetőt – 1-0.

 

Az Újpest hasonló körülmények között egyenlített az első félidő hosszabbításában, a másik oldalon Perosevics vitte el a labdát a kifutó Tóth Balázs mellett, majd ő is nagyot esett, ám itt a kapus valóban hozzáért, így ez a tizenegyes jogos volt, Beridze pedig laposan a kapu jobb oldalába lőtt – 1-1. A szünet után is a vendégek futballoztak veszélyesebben, a Puskás Akadémia többnyire védekezett, és nagyon tompán futballozott. És megint, ennek ellenére újra vezetést szerzett, ezúttal azonban már nem kegyelemből, hanem egy szép támadás végén. A 72. percben Hornyák Zsolt éppen le akarta cserélni Géresi Krisztiánt, csak a játék megszakítására várt, amikor Slagveer elment a jobb szélen, élesen középre lőtte a labdát, a berobbanó Géresi pedig a léc alá vágta 2-1.

Michael Oenning egymás után küldte be a cserepadról a bevethető támadókat, de hiába. Pedig az Újpest a játéka és a helyzetek alapján legalább az egy pontra rászolgált volna, és az első félidőben tévesen megítélt büntető ellene így különösen fájdalmas a számára. A Puskás Akadémia pedig így nyolc ponttal elhúzott a második helyen állva a Mol Fehérvártól, amely vasárnap este Budafokon eredhet a nyomába.

 

NB I, 25. forduló

Péntek

Diósgyőr–MTK 0-0, Diósgyőr, jv.: Iványi.

Szombat

Paks–Mezőkövesd 2-2 (0-1), Paks, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Haraszti (11-esből 75.), Sajbán (85.), illetve Vutov (28.), Besirovic (76.)

Puskás Akadémia–Újpest 1-1 (1-1), Felcsút, Pancho Aréna, jv.: Farkas Á. Gólszerző: Knezevics (11-esből 34.), Géresi (72.), illetve Beridze (11-esből 45+1)

Vasárnap

Bp. Honvéd–Kisvárda 16.00 (M4 Sport+)

Zalaegerszeg–Ferencváros 18.00 (M4 Sport+)

Budafok–Mol Fehérvár 20.00 (M4 Sport+)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.