Putyin és Ronaldo is gratulált a törött lábú világbajnoknak

Lábfejében törött csonttal és két törött lábujjal harcolta ki győzelmét Habib Nurmagomedov, a kevert harcművészetek (MMA) legismertebb szervezeténél, a UFC-ben világbajnok orosz ketrecharcos, aki a hétvégi címvédés után bejelentette visszavonulását.

Magyar Nemzet
2020. 10. 26. 13:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombat éjszakai könnyűsúlyú ütközetben Nurmagomedov a második menetben földre vitte kihívóját, az amerikai Justin Gaethje-t, és kedvenc fojtásfogását alkalmazva nyert, 29. mérkőzésén a 29. győzelmét aratva. Sikerét követően az elsők között gratulált neki Vlagyimir Putyin orosz elnök, de a nemzetközi sportvilág olyan hírességei is köszöntötték, mint például a Juventus ötszörös aranylabdás portugál futballistája és Manny Pacquiao, a profi boksz Fülöp-szigeteki élő legendája, aki nyolc különböző kategóriában is világbajnoki címet tudott szerezni.

A 32 éves Nurmagomedov a címmérkőzésért hárommillió dollárt kapott, de a garantált pénzdíj mellett még további jelentős összegek is megilletik még a televíziós közvetítések után. Teljes MMA-pályafutása során tízmillió dollárt keresett. Az Abu-Dzabiban, egy magánterületen – a „Harcosok szigetén” – rendezett csata után az orosz klasszis közölte, ez volt az utolsó mérkőzése. Döntése azzal összefüggésben született, hogy édesapja, aki az edzője is volt, júliusban meghalt. Amellett – mint azt utóbb elárulta – édesanyjának, aki sírva kérte, már a fellépése előtt megígérte: a mostani lesz a búcsúmeccse.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.