Rafael Nadal tévedett, még tartott a labdamenet

Két sima elődöntő után Rafael Nadal és Sztefanosz Cicipasz jutott a barcelonai ATP 500-as tenisztorna döntőjébe. Pedig a spanyol furcsa hibát is elkövetett.

Magyar Nemzet
2021. 04. 24. 18:25
Rafael Nadal
Rafael Nadal (ESP) Fotó: Ray Giubilo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rafael Nadalnak nem okozott komolyabb gondot a barcelonai ATP 500-as torna elődöntőjében honfitársa, Pablo Carreño Busta, mindössze öt játékot veszített ellene a két szett alatt.

Annyira viszont nem volt sima a meccs, hogy Nadal azokat a labdameneteket is megnyerje, amikor nem is figyeli, mi zajlik a pályán.

A rendkívül szokatlan hibára a magyarázat, hogy Nadal hosszúnak gondolta a saját szerváját, így azt hitte, kettős hibát ütött. Ehelyett honfitársa, Carreño Busta pályafutása egyik legkönnyebb nyerőjével zárult a labdamenet.

A Rafael Nadalról elnevezett barcelonai teniszpályán a hazai rangadó előtt Sztefanosz Cicipasz is döntőbe jutott. A görög játékos Jannik Sinnert győzte le két játszmában, így a monte-carlói menetelése után eddig a katalán városban sem vesztett szettet. Ha mérlege makulátlan marad a vasárnapi, Nadal elleni finálé után is, az még nagyobb tett lesz.

Barcelona, ATP 500-as tenisztorna, elődöntők

Nadal (spanyol, 1.)–Carreño Busta (spanyol, 6.) 6:3, 6:2

Cicipasz (görög, 2.)–Sinner (olasz, 11.) 6:3, 6:3

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.