A Real Madridnál a szurkolók érdekében lenyelik a békát

A spanyol labdarúgó-élvonalban szereplő Real Madrid a következő idény első heteiben rivális klub stadionjában játszhatja a hazai mérkőzéseit, hogy minél több szurkolót vendégül láthasson a lelátókon.

Magyar Nemzet
2021. 06. 10. 13:38
Wanda Metropolitano
A Wanda Metropolitano Stadion, az Atlético Madrid spanyol klub otthona 2019. május 31-én. Másnap itt játssza a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntõjét a Liverpool és a Tottenham Hotspur. Fotó: MTI/EPA/Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A madridiak szentélyének, a Santiago Bernabéunak a felújítási munkálatai már tizenöt hónapja tartanak, és a La Liga augusztusi idénykezdetére sem fejeződnek még be. A Realnál a szeptemberi, októberi időszakot tűzték ki célul a csapat hazai mérkőzéseinek hazaköltöztetésére, addig is azonban új helyszínt keresnek, hogy az első fordulókban minél több szurkoló láthassa élőben a kedvenceit.

A Királyi Gárda 2020 márciusa óta nem lépett pályára a Bernabéuban, azóta az Alfredo Di Stefano stadionban játszották a meccseiket Benzemáék. A létesítmény mindössze hatezer fő befogadására alkalmas, de ez a 2020/21-es idényben nem jelentett gondot, mivel zárt kapuk mögött zajlottak a bajnokik. Az új évadban viszont már feltehetően visszatérhetnek a szurkolók a lelátókra, a fővárosiak ezért kutatnak új helyszín után. Spanyol sajtóértesülések szerint a megoldást számukra a városi rivális Atlético otthona, a Wanda Metropolitano jelentheti. A létesítmény befogadóképessége 68456 fő, de a járványügyi korlátozások miatt mintegy 20-30 ezer ember lehet majd jelen a helyszínen a következő évad kezdetekor.

A Wanda Metropolitano lehet a városi rivális átmeneti menedéke
Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

A két klub vezetősége jó kapcsolatot ápol egymással. A matracosok ennek jegyében már tavaly is „kölcsönadták volna” a szentélyüket a Realnak, utóbbi akkor nem élt a lehetőséggel. Most azonban a hírek szerint másképp dönthetnek Florentino Pérezék, és a felvetés a Királyi Gárda rajongóinak sincs ellenére. A Marca szavazást indított a részükre, és hetven százalékuk a költözés mellett voksolt.

A Real Madrid vezetése ugyanakkor azt szeretné, ha minél kevesebb mérkőzést kellene lejátszania a csapatnak a Wanda Metropolitanóban, ezért arra kérte a Spanyol Labdarúgó-szövetséget, úgy alakítsa ki a La Liga-naptárt a következő idényre, hogy az első fordulókban a lehető legtöbb idegenbeli mérkőzés jusson Carlo Ancelotti fiainak. Így az Atlético vendégszeretetét csupán két Bajnokok Ligája-mérkőzésen, valamint hét hazai bajnokin kellene élvezniük.

IDE KATTINTVA megtekinthetik, hogy nézhet ki a Santiago Bernabéu a felújítást követően.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.