Rebrov: Nem volt ellenszerünk a letámadásra

A mérkőzés utáni sajtóértekezleten Kuttor Attila, a Mezőkövesd edzője azt mondta, ez volt a legjobb meccsük, amióta ő a csapat szakvezetője.

Ch. Gáll András
2020. 02. 22. 22:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kuttor Attila, a Mezőkövesd edzője: – Nagyon komoly értékmérő mérkőzés volt, az áéllovast tudtuk legyőzni, a mutatott játék alapján megérdemelten. Amióta én vagyok a Mezőkövesd edzője, a legjobb teljesítményt nyújtottuk. Erre készültünk, a letámadást terveztük, és bár kilencven percen át nem bírtuk, utána váltottunk. A válogatottba nem ajánlok senkit, de ha a szövetségi kapitány látta a meccset, akkor biztosan felfedezett olyanokat a csapatunkban, akik méltóak a címeres mezre.

Szergej Rebrov, a Ferencváros edzője: – Gratulálok az ellenfélnek, megérdemelten nyert. Az első félidőben a pressingjük bevált. Próbáltunk változtatni a második félidőben, de nem ment. Ilyesmi előfordul. Ez ébresztő volt a csapatnak. A Mezőkövesd nem hiába áll a harmadik helyen. Itt mindig megszenvedtünk. Remek első félidőt produkáltak. Nyomás alatt hibáztunk. Jobb egyszer kikapni három-nullra, mint háromszor egy-nullra. Ismétlem, nem könnyű nyomás alatt játszani, és ez most nem sikerült.

Cseri Tamás, a mezőny legjobbja: – felkészültünk a Fradiból, tudtuk, hogy jó játékosokból áll a csapatuk, ezért megpróbáltuk hibára kényszeríteni őket a saját térfelükön. Be is jött ez a taktika, a szerzett labdákból rúgtuk a góljainkat. Az első félidőben szerzett három góllal el is döntöttük a mérkőzést, a második 45 percben arra koncentráltunk, hogy ne kapjunk gólt, nehogy a nyakunkra jöjjenek. Szerencsére jól állta a sarat a védelmünk. Megérdemelten nyertünk. A letámadás, a presszing tudatos volt, erre készültünk, és szerintem meg is leptük ezzel a Fradit, mert arra számítottak, hogy beállunk védekezni ellenük. Állítólag 73:27 volt a labdabirtoklás aránya a javunkra az első félidőben, nekünk ez a játékunk, szeretjük, ha nálunk van a labda, szeretünk dominálni. A harmadik gólnál sikerült kijátszanunk az ellenfél védelmét, edzésen is gyakoroljuk ezeket a kispályás megoldásokat. Válogatottság? A meghívó kézbesítése nem az én feladatom...

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.