Reményteli rajt után Balázs Attila összeomlott az Australian Openen

A melbourne-i Grand Slam-versenyen először főtáblás Balázs Attila a nála öt évvel fiatalabb, 27 éves Roberto Carballés ellen lépett pályára az Australian Open első fordulójában. Balázs remekül kezdett, de aztán a harmadik és negyedik játszmában elvesztette a fonalat, így nem volt esélye a győzelemre.

Magyar Nemzet
2021. 02. 09. 9:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balázs Attila az első játszmában hamar brekelőnybe került a spanyol Roberto Carballés elleni mérkőzésén, de az előnye nem tartott ki a szett végéig, sőt, a spanyol új erőre kapott, kihasználta Balázs hibáit, és megfordította az állást. A második játszma a magyar játékos szája íze szerint alakult, egy sima 6:3-mal egyenlített. A folytatás Carballésról szólt: a spanyol könnyedén vette el Balázs adogató játékait a harmadik és a negyedik játszmában. Balázs nyolc kettős hibát ütött, és csak 53 százalékban ütötte be az első szerváit, ráadásul 49 (!) ki nem kényszerített hibát ütött, amivel nem vagy csak nagyon szerencsés estben lehet mérkőzést nyerni. Ez Carballés ellen nem is sikerült. Továbbra is várat magára Balázs első főtáblás győzelme Melbourbe-ben. A folytatásban oldalán párosban javíthat.

Balázs Attila csak egy játszmát nyert a spanyol Carballés ellen
Fotó: Mauro Pimentel/ AFP

Australian Open, férfi egyes: Carballés–Balázs 7:5, 3:6, 6:2, 6:3.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.