Ronaldo rápihent, hogy ne a portugálok szomorítsák el

Ma este két csapat már ott lesz a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc között, a nyolcaddöntők visszavágói Juventus–Porto és Dortmund–Sevilla meccsekkel kezdődnek. Torinóban a házigazdának egygólos hátrányt kellene ledolgoznia, Dortmundban viszont egygólos előnyről fogadják a spanyolokat.

Magyar Nemzet
2021. 03. 09. 7:07
CRISTIANO RONALDO
Cristiano Ronaldo visszanéz... Meggondolja magát és marad a Juvnetusnál? Fotó: MARCO ALPOZZI Forrás: MTI/AP/LA PRESSE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három héttel ezelőtt a Juventus 2-1-re kikapott Portóban, de rosszabbul is járhatott volna, mert Federico Chiesa révén csak a 82. percben született meg a szépítő gólja – 0-2-ről indulva most nagyon nehéz helyzetben lennének az olaszok. Persze járhattak volna jobban is, mert a 94. percben Cristiano Ronaldót elsodorták a 16-oson belül, a játékvezető azonban nem ítélt 11-est. Az első meccset egyedivé tette, hogy a Juve mindkét félidőben a legelején kapott gólt, a 2. és a 46. percben. Andrea Pirlo csapata a Serie A-ban a harmadik helyen áll, szombaton hazai pályán 0-1-ről fordítva 3-1-re verte a Laziot. Adrien Rabiot után Álvaro Morata kétszer vette be a római kaput, másodjára 11-esből. Ronaldo ekkor még nem volt a pályán, Pirlo már a mai BL-meccsre pihentette, és csak az utolsó húsz percre cserélte be, hogy az ötszörös aranylabdás ma honfitársai ellen a lehető legjobb formában legyen. Giorgio Chiellini és Paulo Dybala továbbra is sérült, Rodrigo Bentancur elkapta a koronavírust, Danilo pedig eltiltás miatt nem játszhat, de az olaszok így is megoldhatják a rájuk váró feladatot. A portugáloknál Chancel Mbemba játéka kétséges, és némileg aggasztó lehet, hogy a védelmet irányító Pepét szombaton a Gil Vicente otthonában 2-0-ra nyert bajnoki találkozó félidejében le kellett cserélni.

Ami a Juve Porto elleni BL-párharcait illet: legutóbb a 2016/2017-es kiírás ugyanezen szakaszában sorsolták össze a két együttest, akkor az olaszok kettős győzelemmel, 3-0-s összesítéssel ejtették ki portugál riválisukat. Azt megelőzően 2001-ben találkozott a két együttes, és a portói 0-0 után a Juve otthon 3-1-re győzött – ez most is megfelelne neki.

A másik mai mérkőzésen a Borussia Dortmund fogadja a Sevillát, mégpedig kényelmes helyzetből, miután Spanyolországban 3-2-es győzelmet aratott. A főpróba egyik csapatnak sem sikerült: a németek szombaton 4-2-re kikaptak a címvédő és listavezető Bayern München otthonában, pedig kilenc perc után már 2-0-ra vezettek, míg a Sevilla a nagyságrendekkel gyengébb kerettel rendelkező Elche vendégeként szenvedett 2-1-es vereséget a La Ligában. A spanyolok némiképp felforgatott kezdőcsapattal álltak ki a bajnokin, vélhetően sokkal inkább a mai BL-meccsre figyeltek már akkor is. A Dortmundban a két gólt szerző, s a sevillai meccsen is duplázó Erling Hålandot a 60. percben kisebb sérülése miatt le kellett cserélni, de ma minden bizonnyal ott lesz a pályán; Jadon Sancho, Manuel Akanji, Marcel Schmelzer, Axel Witsel és Giovanni Reyna viszont továbbra sem hadra fogható. Ez azért szép hosszú lista…

BL-nyolcaddöntő, visszavágók, mai műsor: Juventus–Porto 21.00 (tv: M4 Sport, az első mérkőzésen: 1-2), Borussia Dortmund–Sevilla 21.00 (tv: Spíler 2, az első mérkőzésen: 3-2).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.