Ronaldóval az élen portugál légiósdömping költözik a Margitszigetre

Nincs túl sok meglepetés a portugál Eb-keretben, a topligákban játszó labdarúgók vannak többségben, de benevezte a kapitány Pepét, a Porto 39 éves védőjét is.

Magyar Nemzet
2021. 05. 20. 22:08
CRISTIANO RONALDO
Cristiano Ronaldo is eljön a Margitszigetre Fotó: Janerik Henriksson Forrás: MTI/AP/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június 4-én Spanyolország, majd négy nap múlva Izrael ellen gyakorol a labdarúgó Európa-bajnokság címvédője, de Fernando Santos szövetségi kapitány nem várt a kerethirdetéssel. Ugyan még nem volt köteles megnevezni a 26 kiválasztott játékost, elegendő lett volna 30 labdarúgó nevét nyilvánosságra hozni, de a szövetségi kapitány máris kiterítette a lapjait.

A magyar, a német és a francia válogatottal azonos csoportban szereplő portugál csapat keretében hemzsegnek a topligák légiósai, összesen hat futballista játszik hazája bajnokságában.

Ronaldo is eljön Budapestre
Fotó: EPA/MIGUEL A. LOPES

A kapus poszton ott van a 2016-ban a magyarok elleni 3-3-as Eb-csoportmeccsen védő Rui Patrício. A védősorban João Cancelo a jövő hétvégén Bajnokok Ligája-döntőn lesz érdekelt a Manchester Cityvel a Chelsea ellen. Pepe nem csak ott volt, minden alkalommal, 2014-ben, 2016-ban és 2017-ben is megnyerte a BL-t a Reallal. A jelenleg a Portót erősítő belső védő már a 39. évét tapossa.

A középpályán az angol Premier League egyik legértékésebb játékosa, a Manchester United esze, Bruno Fernandes emekedik ki a sorból. De ismerősen cseng több minőségi labdarúgó neve. Például a 2016-os Eb legjobb fiatal játékosának megválasztott Renato Sanches neve is.

A csatársorban található minden idők legdrágább portugál labdarúgója, aki nem más, mint João Félix. A fiatal csodagyerekért 125 milló eurót fizetett tavaly nyáron az Atlético Madrid a Benficának. Természetesen részt vesz a tornán a csapatkapitány, az ötszörös Aranylabdás is. Cancelóhoz hasonlóan szintén BL-döntős a Manchester Cityvel. Diogo Jota pedig a Liverpoolt erősíti. És a többiek sem gyenge nevek.

A portugál válogatott kerete a labdarúgó Európa-bajnokságra

Kapusok: Anthony Lopes (Olympique Lyon), Rui Patrício (Wolverhampton Wanderers), Rui Silva (Granada CF).

Védők: João Cancelo (Manchester City), Nélson Semedo (Wolverhampton Wanderers FC), José Fonte (LOSC Lille), Pepe (FC Porto), Rúben Dias (Manchester City), Nuno Mendes (Sporting CP), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund).

Középpályások: Danilo Pereira (PSG), João Palhinha (Sporting CP), Rúben Neves (Wolverhampton Wanderers FC), Bruno Fernandes (Manchester United), João Moutinho (Wolverhampton Wanderers FC), Renato Sanches (Lille), Sérgio Oliveira (FC Porto), William Carvalho (Real Bétis).

Csatárok: Pedro Goncalves (Sporting CP), André Silva (Eintracht Frankfurt), Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Juventus FC), Diogo Jota (Liverpool), Gonçalo Guedes (Valencia), João Félix (Atlético Madrid), Rafa Silva (SL Benfica).

Azt már korábban lehetett tudni, hogy a portugál válogatott főhadiszállása Budapesten, a Margitszigeten lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.