Rossz kezdés után kiütötték román ellenfelüket a győriek

Félidőben még 17-15-ös hátrányban volt a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata a BL-ben a román SCM Ramnicu Valcea elleni csoportmeccsén, de végül 38-31-re legyőzte ellenfelét.

Magyar Nemzet
2020. 10. 17. 19:31
null
Gyõr, 2020. október 17. Estelle Nze Minko (k), a gyõri és Asma Elghaoui (j), a román csapat játékosa a nõi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában játszott Gyõri Audi ETO KC - SCM Ramnicu Valcea mérkõzésen a gyõri Audi Arénában 2020. október 17-én. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női kézilabda Bajnokok Ligájában, a B csoport 5. fordulójában a Győri Audi ETO KC szombaton 2257 néző előtt az SCM Ramnicu Valceát fogadta, és okkal gondolhattuk, hogy a román csapat nincs jó formában. A BL-ben mind a három meccsét elveszítette – van egy elhalasztott találkozója –, legutóbb szeptember végén a CSZKA Moszkva vendégeként 30-20-ra kapott ki. A Győr ellenben négy mérkőzéséből kettőt megnyert két döntetlen mellett, egyértelműen esélyesként várta az összecsapást.

Ehhez képest az első félidő után 17-15-ös vendégvezetést rögzíthettünk, a Győrnél egyetlen másodpercig sem volt az előny. A Valcea csapatában ott volt a tunéziai és magyar állampolgársággal is rendelkező Asma Elghaoui, valamint a spanyol Mireya González, mindketten megfordultak már a Győrben is, és most szerettek volna bizonyítani. Fordulás után azonban két perc sem telt el, és 17-17 volt az állás, majd Lukács Viktória góljával 19-18-ra már a hazaiak vezettek.

Ezután nagyon beindult a Győr, feljavult a védekezése, elöl pedig jöttek a gólok. Főleg a francia Estelle Nze Minko játszott ellenállhatatlanul, az ETO a második játékrész első tíz percét 11-3-ra nyerte meg, vagy már 26-20-ra vezetett a házigazda. S ezután már egy pillanatig sem kellett izgulniuk, a Győri Audi ETO KC 38-31-re győzött, megoldotta a kötelező feladatot. Nze Minko tíz, Lukács nyolc gólt szerzett, de a második játékrészből a teljes csapat dicséretet érdemel. Az első félidőt pedig felejtsük el.

Estelle Nze Minko tíz gólt szerzett a Valcea ellen
MTI/Krizsán Csaba

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.