Sallai két góllal tért vissza a Freiburg kezdőjébe + videó

Sérülése után először volt kezdő a Freiburgban Sallai Roland, és a magyar válogatott szélsője nagyszerű teljesítménnyel bizonyított, a Schalke otthonában az ő két góljával nyert a csapat a Bundesliga hétközi fordulójában.

Magyar Nemzet
2020. 12. 16. 20:40
VfL Wolfsburg vs SC Freiburg
epa08482988 Roland Sallai (R) and Luca Waldschmidt (2-L) of Freiburg celebrate the 2-2 goal next to Jerome Roussillon (L) of Wolfsburg during the German Bundesliga soccer match between VfL Wolfsburg and Sport Club Freiburg in Wolfsburg, Germany, 13 June 2020. EPA/SASCHA STEINBACH / POOL CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: SASCHA STEINBACH / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

November utolsó hétvégéjén kisebb sérülés miatt nem játszott a Freiburgban az Augsburg ellen 1-1-re végződött bajnokin, majd az azt követő két mérkőzésen csereként állt be. Legutóbb a Bielefeld ellen így is gólpasszt adott, és ma a Schalke elleni idegenbeli meccsre újra a kezdőbe jelölte a 23 éves szélsőt Christian Streich edző. Aligha bánta meg.

Sallai előbb az 50. percben fejjel mattolta a gelsenkirchenieket, majd a 68. percben higgadtan emelt Ralph Fahrmann kapujába. Ezzel a Freiburg 2-0-s győzelmet aratott a Schalke otthonában, és újabb szöget vert a kék-fehérek koporsójába. A Schalke 12 forduló után továbbra is nyeretlen, és mindössze négy ponttal a Bundesliga utolsó helyén áll. A Freiburg ellenben megszilárdította helyét a középmezőnyben. Sallai először duplázott a Bundesligában, korábban összesen volt öt gólja a német élvonalban.

Sallai első gólja:

 

Sallai második gólja:

 

Bundesliga, 12. forduló

Kedd

Eintracht Frankfurt–Mönchengladbach 3-3

Werder Bremen–Dortmund 1-2

Stuttgart–Union Berlin 2-2

Hertha–Mainz 0-0

Szerda

Schalke–Freiburg 0-2

Bayern München–Wolfsburg 20:30 (tv: Sport 1)

Bielefeld–Augsburg 20:30

Hoffenheim–RB Leipzig 20:30

Köln–Leverkusen 20:30

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.