Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Marco Rossi terveit is áthúzhatja a berlini mélyrepülés az Eb előtt

Saját maga alatt vágja a fát az Union Berlin a Bundesligában: Schäfer András csapata kétgólos előnyről kapott ki Kölnben, nagy riválisa, a Mainz pedig kiütötte a BL-döntős Dortmundot, így a berliniek jó eséllyel osztályozóra kényszerülnek. Ez pedig Marco Rossi terveit is áthúzhatja, a magyar labdarúgó-válogatott alapembere ebben az esetben ugyanis nem lehetne ott az Európa-bajnoki felkészülés kezdetén.

2024. 05. 12. 7:43
SZOBOSZLAI Dominik; Schafer András
Szoboszlai Dominik (b) és Schäfer András a magyar labdarúgó-válogatott edzésén márciusban. Schäfer az Eb előtt később csatlakozhatna a kerethez, ha az Union Berlin osztályozóra kényszerül a Bundesligában. Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképesztő mélyrepülést mutat be az Union Berlin a Bundesliga hajrájában, csapata március közepe óta nem nyert meccset, azóta hét találkozóból ötször kikapott, és mindössze két pontot szerzett. A friss edzőváltás sem segített a fővárosi együttesen, amely szombaton a 17. helyezett Köln otthonában úgy kapott ki 3-2-re, hogy 2-0-ra még vezetett . Egy fordulóval az idény vége előtt ezzel nagy bajba került az Union, aminek sem örülhet.

SCHÄFER András; VARGAS, Ruben
Schäfer András csapata osztályozóra kényszerülhet a Bundesligában, ami nem jó hír az Eb-re készülő válogatottnak sem (Fotó: EPA/Tom Weller)

A berliniek extrém esetben most már akár közvetlenül is kieshetnek, hiszen csak három pont az előnyük a Köln előtt, a gólkülönbségük pedig csak hárommal jobb. Az utolsó fordulóban Schäferék a Freiburgot fogadják, a Köln pedig a Heidenheimhez látogat. A legnagyobb esély azonban jelenleg arra van, hogy az Union marad a 16. helyen, ahová azért csúszott vissza, mert egyrészt kikapott Kölnben, másrészt a Mainz 3-0-ra kiütötte a BL-döntős Dortmundot.

A mainziaknak így az utolsó fordulóban egy döntetlen is elég a Wolfsburg otthonában, hogy biztosan maguk mögött tartsák az Uniont, amelynek így osztályozón kellene küzdenie a bennmaradásért a Bundesligában. Az pedig két plusz meccset jelent, ami befolyásolja Schäfer András programját is az Eb előtt.

Az osztályozót az élvonal 16. helyezettje vívja a Bundesliga II bronzérmese ellen, amely jelen állás szerint a Fortuna Düsseldorf. A kiírás szerint az oda-visszavágós párharc két meccsét május 23-án vagy 24-én, illetve május 27-én vagy 28-án játsszák le. Schäfer ezeket a meccseket nem lóghatná el a klubjában, miközben a magyar válogatott felkészülése a nyári Eb-re május 27-én kezdődik Telkiben.

Schäfer túlórája miatt Marco Rossi feje is főhetne

Tehát, ha az Union valóban osztályozóra kényszerül, Marco Rossi egyik alapembere minimum egy vagy kétnapos csúszással csatlakozhatna a kerethez. Persze ez több is lehet, hiszen a válogatott játékosok többsége május 19-ig befejezi a szezont, többek közt a Bundesliga, a Premier League és az NB I is azon a hétvégén zárul, így van egy hetük pihenni, feltöltődni az Eb-felkészülés kezdete előtt, ami az idény végén sokat számít. Schäfernek ez az egy hét vagy kiesik, vagy Rossi ad neki néhány plusz napot a várható, kemény osztályozó után, és akkor a középpályás még később kezdhetné meg a felkészülést a csapattal. Egyik sem lenne ideális forgatókönyv.

A magyar válogatott június 4-én Dublinban Írország, majd 8-án Debrecenben Izrael ellen játssza az utolsó két felkészülési mérkőzését az Eb előtt, amelyen június 15-én Svájc ellen lép pályára először.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.