A fejlődés bizonyítéka: Sallai már 6/6-nál tart

Május közepe óta, amikor újraindult a német labdarúgó-bajnokság, Sallai Roland a Freiburg mind a hat mérkőzésén kezdő volt, s szombaton a Wolfsburg ellen megszerezte az első gólját is. A Freiburg jelenleg nyolcadik a Bundesligában, s még van esélye kijutni az Európa-ligába.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO2020. 06. 15. 11:00
Sallai Roland; Lazaro, Valentino
Berlin, 2018. november 12. Sallai Roland, a Freiburg és Valentino Lazaro, a Hertha BSC játékosa (b) a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2018. október 21-i mérkõzésén Berlinben. MTI/EPA/KAMIL ZIHNIOGLU Fotó: KAMIL ZIHNIOGLU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Fekszik nekem a csapat stílusa, a Volkswagen Arenában rendre jól megy a játék – mondta az NSO-nak A 23 éves, 16-szoros válogatott szélső kivételesen fejjel szerzett gólt a 2-2-re végződött találkozón. – Az első félidőben is közel jártam a gólszerzéshez egy szabadrúgást követően, de akkor még nem találtam a kapuba. Szerencsére a fordulás után rögtön sikerrel jártam.

Sallai azt is elismerte, szerencséjük volt, hiszen könnyen háromgólos hátrányba is kerülhetett volna a Freiburg, ahonnan már aligha lett volna visszaút.

– Igen, szerencsénk volt a videobíróval, mert háromgólos hátrányból nehezebb lett volna visszakapaszkodnunk. Ugyanakkor megértem vezetőedzőnk, Christian Streich csalódottságát, mert a második félidőben nyerhettünk volna. Ettől függetlenül igazságos eredmény született.

Sallai sokat fejlődött, megszolgálta a bizalmat

Sallai két éve éppen a Wolfsburg ellen, méghozzá góllal mutatkozott be a Bundesligában. Aztán sérülés miatt fél évet ki kellett hagynia, de állítja, ma már jobb játékos, mint 2018-ban.

– Ha összehasonlítom a bemutatkozó mérkőzésemet a Bundesligában a szombati találkozóval, elmondható, hogy rengeteget fejlődtem. Taktikailag érettebb lettem, és meg is erősödtem. Az akkori énem és a jelenlegi teljesen más, magabiztosabb vagyok a pályán, bátrabban megyek bele a párharcokba. Már nem izgulok az összecsapások előtt, nincs bennem drukk. Ennek eredménye, hogy tavasszal sokat játszom, a céljaim között szerepel, hogy a Freiburg húzóemberévé váljak.

Sallai beszélt az edzőjéhez fűződő viszonyáról is.

– Az éremnek mindig két oldala van, akárcsak a játékos és edző közti kapcsolatnak. Mindkét fél részéről fontos a bizalom, s nekem az a feladatom, hogy a gyakorlásokon mutatott teljesítményemmel jelezzem neki, ha készen állok a játékra. Jól teljesítettem az edzéseken, ezért szerepet szán nekem a csapatban, és remélem, a gólommal is megmutattam, hogy megszolgálom a bizalmat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.