Négyszázezer dolláros eljegyzési gyűrű után jön az esküvő

Harminchárom esztendősen akár még most is ott lehetne a teniszpályán, de éppen egy évvel ezelőtt visszavonult Marija Sarapova, aki aktív pályafutása alatt a földkerekség leggazdagabb sportolónőjének számított. S most már üzletasszonyként gyarapítja tovább vagyonát.

2021. 02. 26. 16:36
null
Sarapova Forrás: Twitter/Maria Sharapova
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marija Sarapova azok közé tartozik, aki mind a négy Grand Slam-tornát meg tudta nyerni, a Roland Garrost kétszer is. 2004-ben 17 évesen, 13. kiemeltként győzött Wimbledonban, a döntőben 6:1, 6:4-re verve Serena Williamset. 2005 és 2012 között huszonegy héten át vezette a világranglistát, a karrierje alatt megkeresett 39 millió dollárjával pedig a női örökrangsor harmadik helyén áll, csak a még mindig aktív Williams nővérek előzik meg, Serena 94, Venus 42 milliót ütögetett össze. A nyurga, hűvös orosz szépség Sarapova versenyeken szerzett pénzdíjai azonban eltörpültek azok mellett, amelyek a szponzori szerződéseiből folytak be. A pályán legjobb évében, 2012-ben 6,5 millió dollárt keresett, de az összbevétele folyamatosan meghaladta az évi húszmilliót.

2016-ban volt egy doppingügye, ami miatt 15 hónapra eltiltották, s ugyan 2018-ban még sikerült visszakapaszkodnia a top 25-be, sorozatos sérülések hátráltatták versenyzését. A 2020-as Australian Openen szabadkártyával indulhatott, de rögtön az első fordulóban kikapott a horvát Donna Vekićtől, nem sokkal később, február 26-án pedig bejelentette a visszavonulását.

A 2017-es US Openen a második fordulóban nagy csatában, 6:7 (4-7), 6:4, 6:1-re kapott ki Sarapovától
Fotó: MTI–EPA/John G. Mabanglo

Az egyéves „évfordulóra” való tekintettel az orosz sajtó megnézte, mi a helyzet most egykori kedvencükkel. Nos, az Egyesült Államokban letelepedett Marija Sarapova köszöni szépen, remekül van, esküvő előtt áll, a vagyona pedig szépen gyarapodik. A Forbes számításai szerint tizenegy egymást követő évben volt a földkerekség legjobban kereső sportolónője, és tavaly 325 millió dollár vagyonnal szállt ki az élsportból. Az már versenyzőként látszott, hogy van érzéke az üzleti élethez is. 2012-ben ötszázezer dollárral belépett az édesiparba, a Sugarpova néven forgalmazott csokoládé és cukorka márkájának éves szinten húszmillió dolláros forgalma van, és szépen fial neki.

Egy kis édesség Sarapovától
Fotó: Facebook/Maria Sharapova

Sarapova tavaly márciusban beszállt aktivitásmérő fitneszkarkötők gyártásába és forgalmazásába, ezekből már az első évben 500 ezret adtak el. De azon se lepődjünk meg, hogy a kozmetikai iparban is jelen van, továbbá életmód tanácsadással is foglalkozik, ezen a területen a szakképzéssel is.

Sarapova retró stílusban is népszerűsítette a fitneszt
Fotó: Twitter/Maria Sharapova

Los Angelesben van egy elegáns, japán stílusú háza, de tavaly Santa Barbarában 8,6 millió dollárért vásárolt egy óceán parti ingatlankomplexumot is, balinéz stílusú főépülettel, ahol paradicsomi környezetben töltheti a napjait. Decemberben jött a hír, hogy megvolt az eljegyzése Alex Gilkes 41 éves brit üzletemberrel, aki egy egyedi, rózsaszín aranyból készült, gyémánt berakásos gyűrűvel lepte meg, ennek az értéke 400 ezer dollár. Az esküvő napja állítólag még nincs kitűzve, de a hírek szerint a pár már csak azt várja, hogy újra lehessen utazni, és így a jeles eseményen a rokonság is jelen lehessen.

Íme, Sarapova az eljegyzési gyűrűjével:

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Maria Sharapova (@mariasharapova) által megosztott bejegyzés

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.