Sikeres állatszelídítés: Djokovics megállította a kaukázusi oroszlánt

Nem volt kérdés: Novak Djokovics három szettben legyőzte az orosz Aszlan Karacevet az Australian Open elődöntőjében. A világelső a Cicipasz–Medvegyev mérkőzés győztesével játszik vasárnap pályafutása kilencedik melbourne-i trófeájáért.

Magyar Nemzet
2021. 02. 18. 11:40
Tennis Australian Open 2021
Novak Djokovics érvényesítette a papírformát Fotó: Dave Hunt Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véget ért a kaukázusi oroszlán tündöklése az Australian Openen. A torna meglepetésembere, az orosz Aszlan Karacev nem tudott mit kezdeni a világelső Novak Djokoviccsal. A szerb másfél szetten keresztül szinte hibátlanul teniszezett, az első játszmát 6:3-ra nyerte, a másodikban elhúzott 5:1-re, ám akkor érthetetlen módon elfogyott a koncentrációja, fel is tornázta magát a 27 éves orosz 5:4-re.

Az orosz Aszlan Karacev a szerb Novak Djokovics ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében Melbourne-ben 2021. február 18-án
Fotó: MTI/AAP/Dave Hunt

Djokovics a szettért adogathatott, de Karacev bréklabdához jutott. A szerb elhárította a veszélyt, majd értékesítve a harmadik szettlabdát, 1 óra 21 perc játék után 2-0-s vezetésre tett szert. Csak úgy zárójelben: Djokovics az előző fordulóban szűk másfél óra elteltével még éppen hogy elkezdte a második szettet Alexander Zverev ellen.

Nem izzadt meg az elődöntőben
Fotó: EPA/Dave Hunt

Ez most más volt, Karacev hiába élvezte az ötnapos karantén után újra kiszabaduló, a Rod Laver Arénában helyet foglaló nézők támogatását, nem tudott felnőni a világelső szintjére. Igaz, ezt senki sem várta el tőle.

Semmi sem tudta kizökkenteni a világelsőt
Fotó: DEAN LEWINS / EPA

A harmadik játszma elején Djokovics rögtön brékelte a ranglistán 127. oroszt, de aztán engedett a szorításon, és Karacev kiegyenlített. A szerb ritmust váltott, és 6:2-re hozta a harmadik játszmát. Pályafutása során a 28. Grand Slam-döntőjében játszhat.

Novak Djokovics magyar idő szerint vasárnap reggel a Cicipasz–Medvegyev mérkőzés győztesével küzdhet meg pályafutása kilencedik melbourne-i trófeájáért.

Rossz hír a leendő ellenfélnek, hogy amikor a szerb bejutott az elődöntőbe, akkor eddig mindig megnyerte az Australian Opent.

Australian Open, férfi egyes, elődöntő: Djokovics (szerb, 1.)–Karacev (orosz) 6:3, 6:4, 6:2.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.