Simán nyert a Barcelona a PSG ellen a BL-elődöntőben

Az első tíz percet leszámítva a Barcelona kézben tartotta a Paris SG elleni mérkőzést, és különösebb megerőltetés nélkül nyert 37-32-re a férfikézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében. A katalánok a Telekom Veszprém–Kiel mérkőzés győztesével játszanak a holnapi fináléban.

Magyar Nemzet
2020. 12. 28. 19:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfikézilabda Bajnokok Ligája Final Four első mérkőzését, elődöntőjét a Paris SG és a Barcelona játszotta a kölni Lanxess Arénában. Vasárnap Henrik Toft Hansenről derült ki, hogy koronavírusos, a meccs napján pedig Luc Steins produkált pozitív tesztet, így a PSG két fontos játékosa nélkül kezdte el a találkozót.

A Barcelonánál nem volt minőségi hiányzó. Jobban, magabiztosabban kezdett a francia csapat: az első BL-trófeáját üldöző dán világklasszis Mikkel Hansen látványos gólokkal, a PSG határozott védekezéssel, és néhány kapusbravúrral jelentkezett. Dadogott a Barca támadójátéka, Pérez de Vargas nem találkozott a labdákkal. Három góllal meglépett a Paris SG. Egy kapuscsere hozta meg a változást: Pérez de Vargast Kevin Möller váltotta, ő szállította a bravúrokat, támadásban pedig a francia Dika Mem rázta meg magát. A Barca az első tíz perc visszafogott játéka után magára talált, átvette a vezetést, főleg Möller volt elemében, 67 százalékos hatékonysággal védett a cserekapus, és a Luka Cindrić, Mem, Aaron Pálmarsson triót sem lehetett tartani, nem beszélve a villámgyors katalánokról.

Aleix Gomez gyorsabb volt, mint a párizsi Dylan Nahi és Nedim Remili
Fotó: AFP/Ina Fassbender

Tíz másodperccel a félidő váge előtt Raul González, a PSG edzője kikérte a második idejét, de nem tudott följebb zárkózni a csapata. 18-14-es Barca-előnnyel ért véget az első félidő.

A folytatásban Gérard két hetesvédéssel indított a PSG kapujában, támadásban ugyanúgy döcögött a francia csapat, mint az első harminc perc nagy részében. Minden eladott labdát, technikai hibát könyörtelenül büntetett a Barca: Möller egészpályás gólt dobott a hét a hat ellen támadó PSG kapujába. A háromgólos differencia pillanatok alatt felkúszott hatra.

Dika Memet nehezen lehetett tartani
Fotó: AFP/Ina Fassbender

Nem látszott, hogyan változna a forgatókönyv. Hansen továbbra is biztos kézze hajította be a heteseket, de ez önmagában kevés volt a párizsiak feltámadásához. Egy kétperces kiállítás képében jött a segítség: újra visszakapaszkodott „mínusz háromra” a PSG, s mivel egy buta hiba miatt újabb emberelőnyt élvezhetett a hátrányban támadó francia csapat. De többek között Kristopans fegyelmezetlensége és Luka Karabatić hibája miatt maradt a háromgólos különbség.

Mivel a Barcelona felállt fal elleni támadójátéka is akadozott, volt esélye a PSG-nek, hogy felzárkózzon két gólra, de Kristopans megint nem volt a helyzet magaslatán. Timothey N’Guessan viszont pontosan lőtt a másik oldalon, így a mínusz kettő helyett mínusz négy lett a PSG szempontjából. Aztán mínusz hat, tíz perccel a vége előtt. Eldőlt, a hajrára csak a különbség maradt kérdéses.

A keddi döntő egyik résztvevője a Barcelona lesz, a mai másik elődöntőben, a Telekom Veszprém–Kiel mérkőzésen dől el, melyik csapat lesz az ellenfele.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, elődöntő: Barcelona–Paris SG 37-32.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.