Simon Krisztián az év gólját rúgta, feltámadt az Újpest + videó

A lila-fehérek már a 4. percben hátrányba kerültek az MTK ellen a labdarúgó NB I 20. fordulójában, aztán már szünetre fordítottak 3-1-re, ami egyben a végeredmény. Simon Krisztián, az Újpest játékosa az év eddigi legszebb gólját rúgta a bajnokságban.

Magyar Nemzet
2021. 02. 06. 20:35
Simon Krisztián
Simon Krisztiánnak eddig volt oka az örömre a kupadöntőkön Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Roland már a 4. percben előnyhöz juttatta az MTK-t. Szépen fölvágta a labdát a léc alá, igaz, úgy került helyzetbe, hogy előtte Risztevszki beleért a labdába, emiatt pedig Antonov hatalmas luftot rúgott.

Azt gondolhattuk ekkor, semmi sem mentheti meg az Újpestet az újabb, ráadásul várhatón kiütéses vereségtől. Másként történt.

A vendégek feltámadtak, Simon Krisztián már a 24. percben egyenlíthetett volna. Ami nem sikerült hét méterről, az összejött 27-ről. A lilák válogatott futballistája hatalmas gólt ragasztott a bal felsőbe. Eddig egyértelműen ez az év gólja az NB I-ben.

Az Újpest lendületbe jött a góltól, vagy inkább az MTK esett vissza. Kétszer is bénázott a hazaiak védelme, előbb Mitrovics, majd Stieber köszönte a lehetőséget, szünetre tehát 3-1-re fordított az Újpest.

Simon Krisztián a 61. percben végleg eldönthette volna a találkozót, ám hét méterről – ezúttal bal lábbal – ezúttal is képtelen volt bevenni a kaput.

Különösebb jelentősége nem volt a kihagyott helyzetnek, mert az Újpest a második félidőben is kézben tartotta a játékot. Ez olyan meccs volt, hogy ha reggelig játsszák, az MTK akkor sem talált volna be.

Az Újpest tehát 3-1-re nyert, s nem csupán a Budafokot, hanem a Honvédot is megelőzte, azaz elkerült a kiesőhelyről.

– Fontos volt, hogy végre elinduljunk fölfelé. A korábbi mérkőzéseken talán szerencsénk sem volt. Jó érzés gólt szerezni, de ez még csak egy győzelem – nyilatkozta a meccs hőse, Simon Krisztián meglehetősen visszafogottan. Pedig ezúttal lett volna oka az örömre.

NB I, 20. forduló:

Szombat:

Diósgyőr–Kisvárda 2-0

Mezőkövesd–Honvéd 2-1

MTK–Újpest 1-3

Vasárnap:

Paks–Budafok 14.10

ZTE–Puskás Akadémia 16.15

Ferencváros–Fehérvár 18.30

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.