Sorozatban negyedszer is megverte a Chelsea-t a Liverpool

Sadio Mané duplájával győzte le a Liverpool a második félidőben emberhátrányban játszó Chelsea-t az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság második fordulójában.

2020. 09. 20. 19:28
Chelsea FC vs Liverpool FC
A múlt héten Szalah (jobbra), most Mané szárnyalt Fotó: EPA/Matt Dunham
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő jó hangulatban várhatta az összecsapást: a két csapat legutóbbi három bajnokiját a Liverpool nyerte. Talán ezért sem volt meglepő, hogy a mérkőzés elején a vendégek ragadták magukhoz a gyeplőt, alig volt a Kékeknél a labda. Az első komoly helyzetig mégis a tizennegyedik percig kellett várni, igaz, ekkor a kapuját üresen hagyó Arrizabalaga helyett Christensennek kellett mentenie Firmino elől. A Chelsea főleg Werner lévén volt aktív, de ziccerig alig-alig jutottak. A félidő vége azért tartogatott izgalmakat: Christensen ráugrott Mané hátára, majd rövid videózás után a játékvezető piros lapot mutatott fel a védőnek.

A múlt héten Szalah, most Mané szárnyalt
Fotó: EPA/Matt Dunham

A második játékrész – a kiállítás hatására – két cserével indult: leigazolása után szinte azonnal pályára lépett Thiago Alcantara, illetve a londoniaknál a kiesett középső védő helyett küldte be Tomorit Frank Lampard. Hatalmas nyomás alá helyezte a Liverpool a hazaiakat, és a gólok sem várattak sokáig magukra, négy perc alatt duplázott Mané. Előbb Firmino gyönyörű beadása után fejelt a kapuba, a második találat pedig tulajdonképpen Arrizabalaga ajándéka volt a Vörösöknek. A Chelsea kapusának bizonytalan passzát vadászta le a szemfüles szenegáli. A vezetés megszerzése után sem lassítottak le Klopp fiai, mégis a házigazda előtt adódott nagyobb lehetőség, nem is akármilyen! Sorozatban a második mérkőzésén harcolt ki büntetőt Werner, ám Jorginho lassú lövését Alisson védeni tudta. Ezután volt még nagy helyzet mindkét oldalon, de gól már nem, a címvédő 2-0-ra győzött a Stamford Bridge-en.

Premier League, 2. forduló:

Chelsea–Liverpool 0-2 (0-0)

Gólszerző: Mané (50., 54.)

Érdekesebb statisztikák

  • A Premier League 1992-es indulása óta a Liverpool nyolcszor győzött idegenben a Chelsea ellen, ezek fele Jürgen Klopp irányítása alatt született;
  • A német tréner érte el a leggyorsabban a négyszáz pontos határt Angliában a Liverpool menedzserei közül, 184 mérkőzésre volt szüksége hozzá;
  • Jorginhonak Chelsea-s pályafutása során ez volt a kilencedik büntetője, először hibázott;
  • Alisson ellenben először védett ki tizenegyest a Liverpoolban, sőt ez volt az első védése a 2020/21-es idényben;
  • A második félidőre becserélt Thiagónak több sikeres átadása és labdaérintése volt, mint az ellenfél bármely játékosának, ráadásul az angol élvonalban senkinek sem volt nála több jó passza negyvenöt percnyi játék alatt, mióta a Premier League-ben számon tartják a passzstatisztikákat.
  • További eredmények:

    Southampton–Tottenham Hotspur 2-5 (1-1)

    Arsenal–West Ham United 2-1 (1-1)

    Manchester United–Crystal Palace 1-3 (0-1)

    Leeds United–Fulham 4-3 (2-1)

    Everton–West Bromwich Albion 5-2 (2-1)

    A forduló hátralevő programja:

    Leicester City–Burnley 20.00 (tv: Digisport 2)

    hétfőn játsszák:

    Aston Villa–Sheffield United 19.00 (tv: Spíler1)

    Wolverhampton Wanderers–Manchester City 21.15 (tv: Spíler1)

     

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.