Megegyeztek a klubok, a Bayern sztárja a Liverpoolhoz igazol

Hónapok óta tartottak a találgatások, de a bejelentés ezidáig váratott magára Thiago Alcantara klubcseréjéről. A Liverpool még hivatalosan nem mutatta be új szerzeményét, de Hans Flick, a Bayern mestere már elbúcsúzott a játékostól. A spanyol labdarúgó hét év után hagyja ott a németeket a Vörösök kedvéért.

Magyar Nemzet
Forrás: The Athletic2020. 09. 17. 14:17
DFB Cup Final: Bayer 04 Leverkusen vs FC Bayern Munich
Thiago (jobbra) a korábbi Liverpool játékossal, Philippe Coutinhóval Fotó: EPA/ALEXANDER HASSENSTEIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Flick a Bundesliga pénteki rajtja előtti sajtótájékoztatón gratulált a Liverpoolnak Thiago leigazolásához, és egyúttal elmondta, a mai napon érzékeny búcsút vettek egymástól a játékossal.

A középpályásért nagyjából harmincmillió eurót utal át az előző idényben triplázó németeknek az angol klub. A The Athletic szerint négy évre írt alá a labdarúgó a Vörösökkel.

Thiago Alcantara 2013-ban a Barcelonától igazolt a bajorokhoz. A Németországban töltött hét éve alatt 235 alkalommal öltötte magára Bayern München mezét, klubjával 16 trófeát hódított el, köztük sorozatban hét bajnoki címet. Idén pedig a Bajnokok Ligáját is megnyerték. Májusban még szerződéshosszabbításról tárgyaltak a felek, de a játékos végül a váltás mellett döntött.

Thiago (jobbra) a korábbi Liverpool játékossal, Philippe Coutinhóval
Fotó: EPA/Alexander Hassenstein

A spanyol válogatott labdarúgó a görög Konsztandínosz Cimíkasz után a Premier League címvédőjének második érkezője a nyári átigazolási szezonban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.