Sorra hagyták el a sapkájukat

Az északisí-világbajnokságon a sífutó sprintben osztották ki az első érmeket. A férfi versenyt a címvédő Johannes Høsflot Klæbo, a nők viadalát a svéd Jonna Sundling nyerte.

Magyar Nemzet
2021. 02. 25. 13:33
Klaebo
Fotó: Matthias Schrader Forrás: AP/TT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az előrejelzések alapján várható volt, mégis furcsa látványt nyújtottak a világbajnokságon részt vevő sífutók a rövid ujjú felsőben. A klasszikus stílusú sprint döntőiben már csak hagyományos sídresszben versenyző sportolók vetélkedtek, de közülük is körről körre egyre kevesebben viseltek sapkát.

A férfiak között semmi váratlant nem hozott a verseny, Johannes Høsflot Klæbo nagy fölénnyel védte meg világbajnoki címét. Ráadásul a norvégok a teljes dobogót besöpörték, Erik Valnes lett az ezüstérmes, Håvard Solås Taugbøl zárt a harmadik helyen, az összetett világkupát vezető orosz Alexander Bolsunovnak meg kellett elégednie a negyedik pozícióval.

A női versenyben a svédek készülhettek hasonló dominanciára, azonban már a hatfős döntőbe is csak két versenyzővel jutottak be. A legnagyobb szenzáció a sprint világkupát uraló Linn Svahn sima elődöntős búcsúja volt. Az aranyat viszont így is megszerezte Svédország, Jonna Sundling révén, aki Klæbóhoz hasonlóan nagy előnnyel nyerte a döntőt. A címvédő Maiken Caspersen Fallának (norvég) ezüstérem jutott, a bronzot a szlovén Anamarija Lampič szerezte meg.

A magyar indulók közül senki sem jutott a harmincfős főversenybe. A férfiak között Kónya Ádám 81., Lágler Kristóf 119., Gyallai Soma 136. helyen zárt a selejtező 158 indulója között. A 111 fős női mezőnyben Pónya Sára 87., az erdélyi Lőrincz Tímea 69. helyen zárt. A szerdán Magyarországnak olimpiai kvótát szerző Kónya és Lágler vasárnap még csapatsprintben indul a vb-n, míg Pónya kedden, a tíz kilométeres egyéni indításos számban áll rajthoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.