Szalai Ádámnak még várnia kell a visszatérésre a Mainznál

Felemás szombaton vannak túl a Bundesliga magyar labdarúgói. A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató Lipcse az Ausburg otthonában nyert, a Sallai Rolanddal kezdő Freiburg hazai pályán döntetlenezett a Werder Bremennel. A Mainz sorozatban negyedik mérkőzését veszítette el, Szalai Ádám ismét kimaradt a meccskeretből.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 10. 17. 18:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lipcseiek – akiknek koronavírusos megbetegedés miatt nélkülözniük kellett mali származású válogatott középpályásukat, Amadou Haidarát – a spanyol Angelino találatával kerültek előnybe az első félidő hajrájában, majd a második derekán Yussuf Poulsen bombagóljával biztosították be sikerüket. A dán csatár egy felpörgetett labdát 11 méterről, balról, kiszorított helyzetből lőtt kapásból gyönyörű mozdulattal a hosszú sarokba.

A kapus Gulácsi végigvédte az összecsapást, a védő Orbán csereként egy félidőt kapott. A legutóbbi szezonban bronzérmes és Bajnokok Ligája-elődöntős lipcsei gárda sorozatban a kilencedik idegenbeli bajnokiján maradt veretlen, ezzel klubrekordot javított.

a reméltekkel ellentétben – ezúttal sem volt ott a Bayer Leverkusentől hazai pályán vereséget szenvedő, továbbra is pont nélkül álló Mainz keretében.

A Sallai Rolanddal kezdő Freiburg otthon játszott 1-1-es döntetlent a Werder Bremennel, a válogatott támadót a 69. percben cserélték le.

A bajnoki címért hajtó Dortmund Marco Reus góljával, ha nehezen is, de nyert a Hoffenheim vendégeként.

Szombat este a címvédő Bayern München is pályára lépett, simán, 4-1-re győzött az újonc Bielefeld vendégeként. A bajorok már az első játékrész után 3-0-ra vezettek egy és két góljával. A második félidőben a hazaiak szépítő találata előtt Müller is megszerezte második gólját. A Bayern a francia Corentin Tolisso kiállítása miatt tíz emberrel fejezte be a találkozót.

Bundesliga, 4. forduló:

Arminia Bielefeld–Bayern München 1-4 (0-3)

Augsburg–RB Leipzig 0-2 (0-1)

SC Freiburg–Werder Bremen 1-1 (1-1)

Hertha BSC–VfB Stuttgart 0-2 (0-1)

Hoffenheim–Borussia Dortmund 0-1 (0-0)

FSV Mainz 05–Bayer Leverkusen 0-1 (0-1)

További program:

Borussia Mönchengladbach–VfL Wolfsburg 20.30

vasárnap:

1. FC Köln–Eintracht Frankfurt 18.00

FC Schalke 04–Union Berlin

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.