Szilágyi beívelte az évtized gólját

A magyar női vízilabda-válogatott sziporkázó játékkal 12-7-re kiütötte Hollandiát a világliga-selejtezőn, Szentesen. Pontosan egy hónappal az Eb-bronzmeccs után, amit szintén mi nyertünk, csak szorosabb mérkőzésen, 10-8-ra.

Ch. Gáll András
2020. 02. 25. 18:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napra pontosan egy hónappal a januári Európa-bajnokság diadalmas bronzmérkőzése után kedden ismét összecsapott Magyarország és Hollandia női vízilabda-válogatottja – ezúttal Szentesen, a dugig megtelt helyi uszodában. Gangl Edina most pihent, Kasó Orsolya kezdett a helyén a kapuban, Gurisatti Gréta törött ujja még nem az igazi, és is maródi, arcüreggyulladással bajlódik.

A Duna Arénában elért 10-8-as győzelmet most is boldogan elfogadtuk volna. Ezúttal nem az Eb-bronz volt a tét, a világliga selejtezőjében feszültek egymásnak a csapatok.

Horváth Brigitta szép centergóljával Bíró Attila együttese szerezte meg a vezetést, amire Vályi Vanda, ifjú zsenijelöltünk gyorsan rá is duplázott. Keuning előnyből szépített.

Aztán beállt Szilágyi Dorka, és olyan gólt lőtt, amilyet a szentesi nézők még nem láttak – de alighanem a tévénézők sem. Az első negyed utolsó másodpercében az Eger üdvöskéje saját térfeléről ráívelte a labdát, és Debby Willemsz, a világ egyik legjobb kapusa annak rendje s módja szerint benyelte, 3-1.

Szilágyi Dorottya és a holland Maartje Keuning
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A második negyedet a megtáltosodott Szilágyi jobb felső sarkos bombagólja vezette be (4-1), erre Van der Sloot válaszolt (4-2), Keuning második gólja, után pedig már csak egy „fa” volt a különbség, aztán Koopman előnyből azt is eltüntette (4-4).

A második félidőre beállt a kapunkba Magyari Alda, Keszthelyi Rita, az Eb gólkirálya pedig 5-4-re alakította az állást, mi több, ötméteresből Garda Krisztina is betalált (6-4). Keuningnek, a legjobb hollandnak most is volt válasza (6-5). A kis tűzgolyó vérszemet kapott, a büntetőgól után távoli bombával is bevette Willemsz kapuját (7-5). A nyolcadik gólunkat a válogatottba visszahívott Szűcs Gabi szerezte (8-6). Szilágyi belőtte önmaga harmadik gólját (9-7), majd Illés Anna a világ végéről lőtt a pipába, amivel ki is zavarta Willemszt a medencéből (10-7). S ha mindez nem lett volna elég, a jövő nagy kapusának tartott 19 éves Magyari Alda büntetőt védett! Ezt már a csapatkapitány Keszthelyi Rita sem nézhette tétlenül, pazar gólt ejtett (11-7). Szilágyi ezután úgy fordult le Van der Slootról, ahogy azt csak Varga Dénestől láttuk korábban, majd a holland cserekapus felett a hálóba ívelt (12-7). A negyedik magyar gól zsinórban!

Ez is maradt a végeredmény, folytatás az olimpiai selejtezőn, de hogy hol, azt most még nincs ember, aki megmondaná.

Női vízilabda világliga-selejtező: Magyarország–Hollandia 12-7 (3-1, 1-3, 6-3, 2-0). Góljaink: Szilágyi 4, Garda és Keszthelyi 2-2, Vályi, Horváth, Szűcs, Illés.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.